AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Αυγ 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Η ιστιοδρομία της "Aegean Regatta 2015" προς το Πυθαγόρειο


Με τους αγώνες όρτσα-πρίμα έξω από το Πυθαγόρειο της Σάμου συνεχίστηκε την Τετάρτη η Aegean Regatta 2015, o διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συντονιστή τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου.

Τα 77 σκάφη με τους 700 ιστιοπλόους έφτασαν στο Πυθαγόρειο από το Βαθύ της Σάμου ολοκληρώνοντας την 2η ιστιοδρομία απόστασης 23 ναυτικών μιλίων, έχοντας ευνοϊκό βορειοδυτικό άνεμο με ένταση που έφτανε τα 20 μίλια, με αποτέλεσμα όλοι οι ιστιοπλόοι να χαρούν την κούρσα, αλλά να συμβούν και πολλές αλλαγές στις πρώτες τριάδες των κατηγοριών, σε σχέση με την πρώτη κούρσα.

Δείτε το σχετικό βίντεο!




Τα αποτελέσματα της 2ης ιστιοδρομίας

Στην 2η ιστιοδρομία, στην κατηγορία ΙRC πρώτο ήταν το σκάφος AELLA με κυβερνήτη την Μιράντα Παπαδοπούλου, δεύτερο το JINETERA, με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και τρίτο το τουρκικό Μatrak II με κυβερνήτη τον Οrhan Οzdaş.

Στην κατηγορία ORC International πρώτο ήταν το EΡΥΤΟΣ2 COSMOTE με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και ακολούθησαν το ΑΡΙSTOFANI του Νίκου Συνούρη και το TAMUMM-MARINE SHOP του Αντώνη Κατιγιαννάκη

Τέλος, στην κατηγορία ORC Club πρώτο ήταν QUASAR DUROSTICK με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο, δεύτερο το κρητικό EL VIENTO του Ηλία Κοβατζή και τρίτο το DRAGON του Γιάννη Mυτακίδη από τη Χϊο.

Το βράδυ της Τρίτης στη μαρίνα του Πυθαγορείου έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές της 2ης ιστιοδρομίας.

 

Το πρωί της Πέμπτης, θα διεξαχθεί η 4η και τελευταία ιστιοδρομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου από το Πυθαγόρειο στους Λειψούς, απόστασης 30 ναυτικών μιλίων.

Mετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών, στην βαθμολογία προηγούνται τα εξής σκάφη με τους κυβερνήτες:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC


JINETERA - Θάνος Ανδρόνικος

AELLA - Μιράντα Παπαδοπούλου

URSUS MINOR – Στέλιος Νούτσος


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRC INTERNATIONAL


TAMUMM-MARINE SHOP - Αντώνης Κατιγιαννάκης

ΕΡΥΤΟΣ2 COSMOTE – Kώστας Μάνθος

COSA NOSTRA - Δημήτρης Πετράς


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRC CLUB


QUASAR DUROSTICK - Σπύρος Πανουτσόπουλος

EL VIENTO - Ηλίας Κοβατζής

KOURSAROS - Γιάννης Λαμπριανίδης

Δείτε τα συνολικά αποτελέσματα.


Συνδιοργανωτές της Aegean Regatta είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου,  N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.