AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Σεπ 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων, δασκάλων και νηπιαγωγών στις 30/9


Τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται αύριο, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της τοπικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενο  στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Σάμου, συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου από 11:00-14:00 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί, με τη συμμετοχή και του τοπικού Εργατικού Κέντρου.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ζητούν:

- Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία με μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

- Κανένα σχολείο κλειστό - κανένα παιδί στο σπίτι.

- Δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους.

- Σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά της η Ένωση Γονέων Σάμου καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς του νησιού να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που οργανώνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Πυθαγόρα, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα με τα πάγια αιτήματά της.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:



* Στο μεταξύ, "να σταματήσει η ταλαιπωρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Σάμο" ζητούν με ανακοίνωσή τους οι αιρετοί της Αγωνιστικής Συνεργασίας Σάμου και Ικαρίας.

"Καθημερινά βιώνουμε την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη δημόσια εκπαίδευση οι μνημονιακές πολιτικές της Ε.Ε και του ΔΝΤ, που εφαρμόζουν πιστά η τωρινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σχολεία κλειστά ή με 4, 5 και 6 κενά σε δασκάλους και σε άλλες ειδικότητες, νηπιαγωγεία κλειστά ή με μία νηπιαγωγό, αλλά και το Ειδικό σχολείο με κενά δασκάλων ειδικής αγωγής.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών που ανακοινώθηκαν στις 25/9 για το ΠΥΣΠΕ Σάμου (51 δάσκαλοι και 22 νηπιαγωγοί) δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών. Αντί το υπουργείο να διορίζει όλους τους αναπληρωτές σε μία φάση για να καλύψει τα κενά, ώστε να αποφεύγονται οι αδικίες και οι αναγκαστικές μετακινήσεις μόνιμων και αναπληρωτών σε άλλα σχολεία, διορίζει την Α΄ φάση μόνο δασκάλους και νηπιαγωγούς και μάλιστα τους μισούς από όσους λείπουν και αφήνει για αργότερα όλους τους υπόλοιπους για επόμενες φάσεις!!!

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες, προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας και δε δημιουργεί σχολεία α΄ και β΄ προτεραιότητας.

Ως αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ, εκφράζοντας και την θέληση των αναπληρωτών που ήδη εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών παραμένουν για μια ακόμη χρονιά αδιόριστοι παρά τις παραπλανητικές υποσχέσεις παλαιών και νέων κυβερνήσεων, έχοντας ήδη χάσει σχεδόν ένα μήνα εργασίας, απαιτούμε την ανακοίνωση όλων των κενών και την τήρηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος τοποθέτησης των αναπληρωτών συναδέλφων με βάση τη δήλωσή τους και τα μόριά τους.

Δεν μπορεί για άλλη μια φορά να πληρώσουν οι αναπληρωτές την καθυστέρηση στις προσλήψεις τους και στις τοποθετήσεις τους και οι πρώτοι στον πίνακα να βρεθούν στα πιο μακρινά σχολεία, για να καλύψουν την κρισιακή κατάσταση που το Υπουργείο Παιδείας έφερε στα σχολεία, όταν μάλιστα η Διεύθυνση τους αρνείται τη βελτίωση πριν από την επόμενη φάση αναπληρωτών.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου παιδείας:

- Να προχωρήσει άμεσα, μέσα στην εβδομάδα, σε πρόσληψη του συνόλου των αναγκών σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες και στις δομές της ειδικής αγωγής.

- Να υπενθυμίσει στους Διευθυντές Εκπαίδευσης την υποχρέωσή τους να κοινοποιούν όλα τα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές και να μην γίνεται αυθαίρετη επιλογή (κατά το δοκούν).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές να διεκδικήσουν μαζί με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών τα δικαιώματά τους
", αναφέρουν οι Αντώνης Κακαγιάννης - αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε Σάμου και Φώτης Μαντζώρος - αναπληρωτής αιρετός".