AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2015

Τιμητική εκδήλωση για τον Μητροπολίτη Σάμου στην Αθήνα στις 5/10


Επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εικοσαετούς Ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου οργανώνουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα το Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Σαμίων Αθηνών, την Πανικαριακή Αδελφότητα Αθηνών και τον Σύλλογο Φουρνιωτών Αθηνών.

Θα λάβει χώρα στις 7 μ.μ στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου "Royal Olympic", απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και ο επετειακός τιμητικός τόμος "Ευκαρπίας Αντίδοσις", που εκδόθηκε με αφορμή την εικοσαετή (1995-2015) ποιμαντική Διακονία του Μητροπολίτη Σάμου στα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

Στο μεταξύ, ο κ. Ευσέβιος ορίστηκε ως μέλος της Συνοδείας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη από 1 έως 4 Οκτωβρίου.

Από 6 έως 10 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Σάμου θα συμμετάσχει στις συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ από 12 έως 16 του μήνα θα δώσει το παρών και στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.