AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Σεπ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η διάσωση 70 προσφύγων στη Σάμο!


Το μεσημέρι της Τρίτης ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου (Σ.Α.Σ) κλήθηκε από το Λιμεναρχείο Σάμου να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών - προσφύγων στο ακρωτήριο "Πράσσο" της βορειοανατολικής Σάμου.

Σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και με τον κυβερνήτη του σκάφους των Ειδικών Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ο οποίος ήταν στο σημείο, το σκάφος "Γοργώ" με μικτή ομάδα διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου και αυτοδυτών του Σ.Α.Σ. κατέπλευσε στη υποδεδειγμένη περιοχή όπου επικρατούσε θαλασσοταραχή.

Σε πρώτη φάση απεγκλώβισαν δια θαλάσσης ναυαγό τον οποίο είχε εντοπίσει το σκάφος "Νίκη" του καταδυτικού κέντρου Aegean Scuba.

Σε δεύτερη φάση, εκμεταλλευόμενοι το μικρό βύθισμα των ταχύπλοων σκαφών "Γοργώ" και "Νίκη" και παρά τη θαλασσοταραχή απεγκλώβισαν 70 άτομα από την βραχώδη ακτή του ακρωτηρίου Πράσσο. 

Δυο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βοήθησαν στην επιβίβαση των μεταναστών – προσφύγων στα σκάφη. 

Όλοι οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια στη παραλία Μουρτιά όπου τους ανέλαβε η αστυνομία και η Πυροσβεστική.

Σε τρίτη φάση το σκάφος "Γοργώ" κατέπλευσε στην περιοχή "Σπηλιά της Φώκιας". Εκεί επιβίβασαν το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο επιχειρούσε όλη την ημέρα στην κατάσβεση τής εκεί πυρκαγιάς και το μετέφεραν στην παραλία Μουρτιά.

Η ημέρα τελείωσε με την επιστροφή του σκάφους "Γοργώ" στο λιμάνι Μαλαγαρίου και την βαθύτατη ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων στην επιχείρηση διάσωσης για την προσφορά σε συνανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η συντονισμένη από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή χθεσινή άκρως επιτυχημένη επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη που έχει κληθεί να συνδράμει ο Σ.Α.Σ.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης!















Πηγή: Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου