AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2015

Συνέχεια κινητοποιήσεων των γονέων για το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών

 

Γονείς  από την Ένωση Γονέων Σάμου, εκπρόσωποι του συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών, εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, του Εργατικού Κέντρου και του Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών διαμαρτυρήθηκαν την Παρασκευή στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, Παναγιώτη Ζαβουδάκη, για τις ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς που έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία Πλατάνου, Μυτιληνιών, Κουμαίικων, Πύργου και Χώρας.

Ζήτησαν την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμους δασκάλους και νηπιαγωγούς και επίσης ζήτησαν να βρεθεί άμεσα λύση γιατί σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησαν ότι την Δευτέρα γονείς και μαθητές θα βρίσκονται πάλι στα γραφεία της πρωτοβάθμιας.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε τους γονείς αλλά και τους εκπροσώπους φορέων ότι  μόλις σήμερα ολοκληρώθηκε  η εκκαθάριση της πρώτης φάσης  διορισμών που προβλέπει για το νησί της Σάμου τον διορισμό 39 δασκάλων και 14 νηπιαγωγών και για την Ικαρία και τους Φούρνους 12 δασκάλους και 8 νηπιαγωγούς. Ο αριθμός  αυτός σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την κάλυψη των κενών θέσεων αφού οι ανάγκες είναι σχεδόν οι διπλάσιες παραδέχτηκαν από κοινού οι γονείς αλλά και ο κ. Ζαβουδάκης.

Πηγή: era-aegean.gr
Σύσκεψη των γονέων τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Εν τω μεταξύ η Ένωση Γονέων Σάμου καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς και τους φορείς του νησιού, να παραβρεθούν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου σε ανοιχτή σύσκεψη ενημέρωσης για τις κινητοποιήσεις που έγιναν ως προς την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων και ελλείψεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και για τον συντονισμό των παραπέρα δράσεων. 

Η σύσκεψη θα αρχίσει στις 17:30 στον ημιόροφο του Ξενοδοχείου "Σάμος".