AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Σεπ 2015

"Ευχαριστούμε για το ασθενοφόρο, αλλά..."

Πηγή φωτογραφίας: era-aegean.gr

Τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ιουλία Τσέτη, επικεφαλής της εταιρείας "UNI-PHARMA ΚΛEΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΑΒΕΕ", για τη χορηγία ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου που παρελήφθη την Τετάρτη από το νοσοκομείο Σάμου εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Αγγελόπουλος. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, πάντως, μιλούν για "φιέστες" του νοσοκομείου και επισημαίνουν αναλυτικά την υποστελέχωση του συστήματος Υγείας στο νησί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, η δωρεά αυτή "είναι μια σημαντική κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης και ένα δώρο ζωής προς όλους τους δημότες. Σε μια οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη συγκυρία για το νησί και τη χώρα μας, η άμεση και ανεπιφύλακτη ευαισθητοποίηση της κας Τσέτη μετά τη σχετική συνεννόηση με τον Δήμαρχο καταδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη που τη διακρίνει".

Την ίδια ώρα, ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στον χώρο της Υγείας στη Σάμο:

 "Περισσεύουν οι φιέστες από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την παραλαβή των τριών νέων ασθενοφόρων που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο, δύο μέσω προγράμματος Ε.Σ.Π.Α και ένα από δωρεά φαρμακευτικής εταιρείας. Θέλουμε να θυμίσουμε στη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ενάμιση χρόνο τώρα το νοσοκομείο δεν έχει οδηγούς, διότι η τότε κυβέρνηση τους τρεις οδηγούς του νοσοκομείου τούς έβγαλε σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια τους ενέταξε στο Ε.Κ.Α.Β και ότι το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β είναι ελάχιστο, με αποτέλεσμα σε πολλές βάρδιες να υπάρχει μόνο ένα στελεχωμένο ασθενοφόρο για όλο το νησί.

Υπενθυμίζουμε και στη διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε που ανήκει το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ότι μέσα στο καλοκαίρι τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Καρλοβάσου δεν είχαν ούτε καύσιμα να κινηθούν και οι εργαζόμενοι παρακαλούσαν για δωρεές, καθώς επίσης και ότι η συντήρηση των ασθενοφόρων, η αλλαγή ελαστικών και η ασφάλιση των οχημάτων καλύπτονται από προσφορές ιδιωτών.

Να θυμίσουμε με την ευκαιρία ότι όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Καρλοβάσου παραμένει απλήρωτο για νυχτερινή και εξαιρέσιμη εργασία όλο το 2015.

Τέλος τονίζουμε στη διοίκηση, την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο πως τα οχήματα δεν κυκλοφορούν μόνα τους, αλλά χρειάζονται οδηγούς και διασώστες.

Επισημαίνουμε ότι καθώς φαίνεται η διοίκηση του νοσοκομείου όταν έκανε την παραγγελία δεν έλαβε υπόψη σε τι δρόμους, χωριά και γειτονιές θα κυκλοφορούν αυτά τα ασθενοφόρα, διότι ο όγκος τους δεν είναι κατάλληλος για τη Σάμο.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και χρήζουν εξέταση από ιδιώτη γιατρό λόγο έλλειψης ειδικοτήτων στο νοσοκομείο, προτείνεται να μεταβούν στο ιδιωτικό ιατρείο με το αυτοκίνητό τους, με ταξί ή με τα πόδια με δική τους ευθύνη.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου είναι αντίθετος με κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης στον χώρο της υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του Ε.Κ.Α.Β, και η υποχρηματοδότηση και οι προσλήψεις που δεν γίνονται δυστυχώς οδηγούν εκεί. Το τελευταίο διάστημα τρεις υπηρεσίες του νοσοκομείου εκχωρήθηκαν σε εργολάβους, το πλύσιμο του ιματισμού, η διανομή του φαγητού και τα μαγειρεία" αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο τοπικό νοσοκομείο, που ζητούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β ώστε να καλύπτεται επαρκώς ολόκληρο το νησί και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Σάμου  και το Κ.Υ. Καρλοβάσου, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.