AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2015

Εκστρατεία αλληλεγγύης από το Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος" προς τους πρόσφυγες


Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" συνεχίζει την καθημερινή προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες που καταλήγουν στις ακτές της Σάμου.

Συντονίστρια αυτής της δύσκολης προσπάθειας είναι η νοσηλεύτρια παιδιατρικής Signe Dalsgaard Jakobsen, καθώς και μία εκπαιδευόμενη γιατρός από τη Δανία, οι οποίες συνεργάζονται με το γιατρό Μάνο Λογοθέτη και το Λιμεναρχείο Σάμου.

Για να μπορέσουν οι άνθρωποι του "Αρχιπελάγους" να συνεχίζουν αυτό τον καθημερινό αγώνα και να βοηθούν τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που καταφθάνουν μέρα-νύχτα στο νησί της Σάμου και τα γειτονικά νησιά, βασίζονται σε ιδίους πόρους και στην πραγματικά εθελοντική προσφορά.

Καθώς όμως οι καιρικές συνθήκες ολοένα και θα χειροτερεύουν, πρέπει να οργανωθούμε άμεσα για να μπορούμε να δράσουμε εγκαίρως. Γι αυτό είναι απαραίτητη η βοήθεια όλων:

- Αναζητούνται εθελοντές που θα μπορούσαν να έρθουν και να προσφέρουν τη βοήθειά τους στη Σάμο (το "Αρχιπέλαγος" προσφέρει διαμονή, διατροφή και εισιτήρια από/προς την Αθήνα).

- Συνεχίζεται η συλλογή και η ταξινόμηση ειδών πρώτης ανάγκης (γάλα, πάνες, μπισκότα, ρούχα, υπνόσακους/κουβέρτες, αδιάβροχα, βρεφικά είδη, μικρά παιχνίδια για τα παιδάκια κ.ά).

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να τα αποστείλουν απ' ευθείας στη Σάμο με μεταφορική εταιρεία ή ΕΛ.ΤΑ, ή να τα παραδώσουν στο χώρο συγκέντρωσης που υπάρχει στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών, ώρες 11:00 - 14:00, από Δευτέρα- Παρασκευή (για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2273061191).

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του "Αρχιπελάγους":

"Το πιο αισιόδοξο μήνυμα είναι, ότι έστω και με καθυστέρηση, βλέπουμε πάρα πολλές μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες συμπολιτών μας τόσο στα νησιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα που με μία πραγματικά συγκινητική προσφορά βοηθούν τους συνανθρώπους μας που βιώνουν αυτό το παράλογο δράμα.
Παράλληλα συγκινητική είναι η ανταπόκριση στο κάλεσμα του "Αρχιπελάγους" για βοήθεια.

Συμπολίτες μας, που δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους, και από το υστέρημά τους παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι βοηθάνε όπου και όπως μπορούν τους συνανθρώπους τους που έχουν τεράστια ανάγκη.

Επίσης, φίλοι του "Αρχιπελάγους" κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού, αποστέλλουν είδη πρώτης ανάγκης ή δωρεές για να μπορέσουμε να αγοράσουμε εμείς τα απαραίτητα εφόδια.

Παράλληλα συγκινητική είναι και η ανταπόκριση από ακαδημαϊκούς και φοιτητές από τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε, οι οποίοι συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση αυτού του ανθρώπινου δράματος".