AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2015

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Αγγλία αεροπορικώς στη Σάμο την Πέμπτη 1/10


O βρετανικός τουριστικός οργανισμός Sunvil Holidays, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια μεταφέρει στη Σάμο βρετανούς τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης, ανέλαβε να μεταφέρει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στη Σάμο μία μεγάλη ποσότητα (5 τόνους) ρουχισμού, υλικών και εφοδίων για τους μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στο νησί κι έχουν την ανάγκη υποστήριξης κατά την μονοήμερη παραμονή τους.

Τα παραπάνω είδη θα φτάσουν στη Σάμο με την πτήση τσάρτερ Germania ST2374 (χωρίς επιβάτες) από το αεροδρόμιο του Gatwick.

Τα υλικά συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του tour operator και κύρια προέρχονται από πελάτες του γραφείου, που έκαναν τις διακοπές τους στη Σάμο κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Οι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Ενότητας θεωρούν ότι "με τη βοήθεια και του τοπικού εθελοντικού κινήματος σε ό,τι αφορά τη φύλαξη και διανομή, τα υλικά αυτά θα προσφέρουν πάρα πολύ στην προσπάθεια όλων για την εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης στους μετανάστες κατά τη σύντομη παραμονή τους στο νησί μας".

Και προσθέτουν: "Εμείς ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το SUNVIL για την πρωτοβουλία και την προσφορά και από μέρους μας θα παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση. Πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα μιας άλλης θετικής αντιμετώπισης σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στον τουρισμό των νησιών μας από το μεταναστευτικό πρόβλημα".