AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Σεπ 2015

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου της easyJet παρέχει σίτιση στους πρόσφυγες στη Σάμο

 

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, συμβάλλει στη σίτιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη και προσφύγων στο νησί της Σάμου για τους επόμενους 6 μήνες.

Μέσω της δράσης "Φαγητό από καρδιάς" που χρηματοδοτείται από το Stelios Philanthropic Foundation, θα μοιραστούν 130.000 σνακ (κρουασάν) σε διάστημα έξι μηνών.

Ο Δήμος Σάμου θα αναλάβει τη διανομή της ευγενούς προσφοράς μέσω της συμμετοχής εθελοντικών οργανώσεων και με τη συνδρομή του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη αποστολή, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε:  "Αναγνωρίζοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνει η χώρα και τις δραματικές συνθήκες των ανθρώπων που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον, το πρόγραμμα "Φαγητό από Καρδιάς" ταξιδεύει στη Σάμο θέλοντας να συνεισφέρει στην κάλυψη μιας βασικής ανάγκης – στο να έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας αδιακρίτως έστω ένα μικρό γεύμα. 

Εύχομαι πραγματικά να έρθει σύντομα η μέρα που δε θα μας χρειάζονται. 

Μέχρι τότε θα είμαστε εκεί να βοηθάμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και θα εξακολουθήσουμε να επιχορηγούμε προγράμματα που διαμορφώνουν μια καλύτερη καθημερινότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο".

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον πρόεδρο του easyGroup, Sir Στέλιο Χατζηιωάννου.

"Ο κ. Χατζηιωάννου, επικεφαλής του ομώνυμου φιλανθρωπικού ιδρύματος (Stelios Philanthropic Foundation)  και δημιουργός του κοινωνικού προγράμματος "Φαγητό από καρδιάς", οργάνωσε την αποστολή στο νησί, μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο, επί 6 μήνες προϊόντων ελαφριάς διατροφής για τους πρόσφυγες, τα οποία απευθύνονται ιδιαίτερα στα παιδιά.
 
Ο Δήμος ανέλαβε τη διανομή της ευγενούς προσφοράς και πλαίσιο αυτό θα ενημερώσει το Λιμενικό, την Αστυνομία και το Νοσοκομείο της Σάμου".

Λίγα Λόγια για το "Φαγητό από καρδιάς"

Το πρόγραμμα "Φαγητό από καρδιάς" ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. 

Από την έναρξη του προγράμματος, στην έδρα του Stelios Philanthropic Foundation στη Λεµεσό, το "Φαγητό από καρδιάς" προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα / σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση. 

Στην Κύπρο η δράση αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία). Παράλληλα, το 2014 εγκαινιάστηκε κέντρο διανομής στην Αθήνα (στον Κεραμεικό) το οποίο διαθέτει πάνω από 2.500 σνακ καθημερινά ενώ από το Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε και ένα νέο σημείο διανομής στον Πειραιά.