AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Οκτ 2015

Το πρόγραμμα εορτασμού της 103ης επετείου Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα


Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου θα εορταστεί η 103η επέτειος της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη. Στο πλαίσιο του εορτασμού, προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις, παραμονή και ανήμερα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τα εξής:

* Στις 19:00 ομιλία του Κωνσταντίνου Κατσιγιάννη, Πολιτικού Μηχανικού και τέως Γενικού Διευθυντή του Ε.Ο.Τ.

* Στις 19:45 ρεσιτάλ πιάνου "Μανώλης Καλομοίρης" με την πιανίστα Μαριάννα Μπαρούτα.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, καθώς και φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες όλων των δημοσίων καταστημάτων του Νομού, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών σε όλο το νησί.

Στην πόλη της Σάμου:

* Στις 08.00: Μετάδοση εμβατηρίων με τη μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλης.

* 08:30: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 Α.Δ.Τ.Ε.

* 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας.

* 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους (εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Βουλευτή - Δήμαρχο - Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 Α.Δ.Τ.Ε, Αστυνομικό Διευθυντή-Λιμενάρχη-Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, εκπρόσωπο Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΑΜικής Αντίστασης, εκπρόσωπο Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α). Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος.

* 11:40: Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου από μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου, καθώς και από αντιπροσωπείες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη Σάμο, Προσκόπους, Οδηγούς, Λύκειο Ελληνίδων, χορευτικά συγκροτήματα και τμήματα του Στρατού Ξηράς.

* Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Σάμου επί της παραλιακής λεωφόρου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

* Επίσημη υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 Α.Δ.Τ.Ε.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 103η Επέτειο Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα θα παραστεί, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, βουλευτής Λασιθίου.