AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Οκτ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεατρικό έργο του 15ου αιώνα στον Παγώνδα!

 

Πολύς κόσμος από τον Παγώνδα, αλλά και από άλλα μέρη της Σάμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Κυριακή στην πλατεία του Παγώνδα την θεατρική παράσταση του έργου "Απόκοπος" του Μπεργαδή (15ος αιώνας), σε σκηνοθεσία Γιώργου Σταυριανού, με την υποστήριξη του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Η Ομόνοια".

Άλλοι συντελεστές της παράστασης ήταν ο Νικόλας Ψαριανός (μουσική), η Φαίδρα Σούτου (κίνηση) και η Ευαγγελία Θεριανού (κοστούμια) ενώ οι ηθοποιοί που το παρουσίασαν ήταν η Μαρίνα Κονταρίνη, η Μαρία Νίκα, ο Γιώργος Σταυριανός και ο Νικόλας Ψαριανός.

Παρά την ιδιότυπη γλώσσα του έργου, οι θεατές με προσοχή και αγωνία ακολούθησαν τον "Απόκοπο" στο όνειρό του και την επίσκεψή του στον Άδη.

Έζησαν τις ιστορίες νεκρών και την αγωνία τους να μάθουν για τους αγαπημένους του πάνω κόσμου, αλλά και γενικά για τις αλλαγές σ΄ αυτόν.


Το ζεστό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια, ήταν η μεγαλύτερη αμοιβή των ηθοποιών.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση!



 













Η "Παιδική Φωλιά", σαν θεατρική ομάδα, στην οποία μάλιστα ο σκηνοθέτης Γιώργος Σταυριανός ήταν βασικό στέλεχος από το 1993 έως και 1998, αλλά και σαν εφημεριδούλα, παρακολούθησε το έργο και  πήρε συνέντευξη από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας. Δείτε σχετικές φωτογραφίες:



 


Ο Σύλλογος "Η Ομόνοια" ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της παράστασης και ιδιαίτερα τους ηθοποιούς, για την ενδιαφέρουσα βραδιά που χάρισαν σε όσους βρέθηκαν την Κυριακή στην πλατεία του Παγώνδα.