AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Οκτ 2015

Συλλαλητήριο Ε.Κ.Σ και Π.Α.ΜΕ στις 22/10 στο Καρλόβασι


Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ στην πλατεία Καρλοβάσου, καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου (Ε.Κ.Σ) και το τοπικό Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ).

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενοι προς εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, "η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή την Παρασκευή το πρώτο πολυνομοσχέδιο από τα προαπαιτούμενα, όπως θέλουν να λένε τις συμφωνίες για το 3ο μνημόνιο και θα ακολουθήσει ακόμα ένα τον επόμενο μήνα που θα ολοκληρώσει τη σφαγή για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Για το ταξικό κίνημα θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να οργανώσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ό,τι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.

Στη βάση αυτή απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που μπορεί να έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!

Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουμε σε δυναμικά συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη. Να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για απεργία στις 12 Νοέμβρη!
".

Και οι γυναίκες

Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης θα συμμετάσχουν και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών και η Ομάδα Ο.Γ.Ε Καρλοβάσου.

Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι "οι εργαζόμενες, οι αγρότισσες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι συνταξιούχοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Καταδικάζουμε την κατάργηση της πενταετούς διαφοράς ανδρών και γυναικών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε πρόωρη συνταξιοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στα πλαίσια μιας κοινωνίας που μεταβιβάζει συνεχώς κοινωνικές υπηρεσίες στις πλάτες τους".