AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2015

Αρχαιοπρεπής θεία Λειτουργία την Κυριακή 25/10 στον Άγιο Σπυρίδωνα

 

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσεβίου, θα τελεστεί και φέτος η αρχαιοπρεπής θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου  του Αδελφοθέου, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην πόλη της Σάμου.

Αυτή η θεία Λειτουργία ανάγεται στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες και διαμορφώθηκε στα Ιεροσόλυμα, όπου κατά την παράδοση πρώτος Επίσκοπος ήταν ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος, ο οποίος έλαβε την Αρχιεροσύνη από τον Ίδιο τον Κύριον Ιησού Χριστό. Γράφτηκε πρώτα στα Ελληνικά και πολύ νωρίς μεταφράστηκε και σε άλλες γλώσσες καθώς εκτός της Ελλάδος διαδόθηκε στη Συρία, την Αραβία, το Σινά, την Αίγυπτο και αργότερα στις Σλαβικές χώρες.

Ο πυρήνας της θείας Λειτουργίας είναι αποστολικός και έλαβε το όνομα του Αγίου Ιακώβου για να διακρίνεται ευχερώς από τις άλλες δύο γνωστές θείες Λειτουργίες του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των οποίων προηγείται και βάσει της οποίας εγράφησαν.

Έναρξη των κατηχητικών συνάξεων στην πόλη της Σάμου

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, στις 12 το μεσημέρι, ο μητροπολίτης κ. Ευσέβιος θα τελέσει τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών συνάξεων των ενοριών της πόλης της Σάμου στο Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (κοντά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου).