AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Οκτ 2015

Ηλεκτρική καταιγίδα στη Σάμο!

Φωτογραφίες: Μανώλης Θράβαλος

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Σάμο τράβηξε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μανώλης Θράβαλος!

Δείτε πώς περιγράφει ο ίδιος τις φωτογραφίες του!

"Η χθεσινή καταιγίδα ήταν εξαιρετικά τοπική και βίαιη. Δημιουργήθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα πάνω από την Σάμο, και πέρα από την πολύ δυνατή βροχή και το χαλάζι που κράτησαν για ώρα (κυρίως στα ανατολικά του νησιού), συνοδευόταν και από αναρίθμητα ηλεκτρικά! Ανεβαίνοντας στην μονή της Ζωοδόχου Πηγής αντίκρισα ένα φαντασμαγορικό θέαμα που με κράτησε εκεί πάνω μέχρι τις 6μιση το πρωί. Η καταιγίδα μόλις που είχε απομακρυνθεί προς τα ανατολικά δίνοντάς μου την δυνατότητα να πιάσω αυτόν τον κεραυνό που έπεσε στην περιοχή του Ποσειδωνίου.




Βγάζοντας συνεχόμενες φωτογραφίες από την καταιγίδα που απομακρυνόταν προς την Τουρκία, ετοίμασα ένα μικρό time-lapse (βίντεο που αποτελείται από φωτογραφίες σε γρήγορη εναλλαγή).




Απίστευτη η δυναμική της καταιγίδας με αυτόν τον εντυπωσιακό "πύργο" να βράζει κυριολεκτικά και να φωτίζεται με συνεχόμενες λάμψεις, ενώ κατά διαστήματα κεραυνοί "εν αιθρία" ή "out of the blue" που λένε και οι Αμερικάνοι, έπεφταν σε απόσταση χιλιομέτρων από το κύτταρο, όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία:



Αυτό αποτελεί το αγαπημένο μου καιρικό σκηνικό. Καταιγίδα - "λαμπατέρ" και από πάνω τα αστέρια...