AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Οκτ 2015

Ενιαίο εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους της Σάμου από τον Απρίλιο


Και στη Σάμο θα ισχύσει πιλοτικά από τον προσεχή Απρίλιο η ενιαία τιμή εισιτηρίου σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία του νησιού.

Το θέμα των ενιαίων εισιτηρίων απασχόλησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ). Τα μέλη του έδωσαν ομόφωνα το "πράσινο φως" στις σχετικές προτάσεις που αφορούν σε 17 ενιαία εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αργολίδα, Ημαθία, Μεσσηνία, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη, Κέρκυρα και Σάμο, αφού πρώτα ελήφθησαν υπόψη η επισκεψιμότητά τους, τα ισχύοντα ενιαία εισιτήρια και η αγοραστική τους κίνηση, καθώς και οι προτάσεις των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των δημόσιων Μουσείων.


Τα νέα αυτά ενιαία εισιτήρια θα έχουν διάρκεια από δύο ως πέντε ημέρες. Ορίστηκαν έτσι ώστε να συνδυάζουν έναν τουλάχιστον αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο με σημαντική επισκεψιμότητα (δηλαδή τον περασμένο Αύγουστο να είχε κόψει πάνω από 1.000 εισιτήρια) με χώρους ή και μουσεία της περιοχής με μικρότερη αναγνωρισιμότητα.

Οι τιμές τους είναι αυξημένες. Για παράδειγμα, για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας η τιμή τους από τα 12 ευρώ διαμορφώνεται στα 30 ευρώ.

Στη Σάμο, τα ενιαία εισιτήρια που θα ισχύσουν από 1/4/2016 πιλοτικά θα κοστίζουν 13 ευρώ το κύριο και 7 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών), για Ευπαλίνειο Όρυγμα, Ηραίο, Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος και Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου.


Πηγή: Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε.