AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Οκτ 2015

Σκάφη για το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου αναζητά ο Δήμος


Πρόχειρο διαγωνισμό κριτήριο για την "Προμήθεια παραδοσιακών σκαφών για το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου (Μ.Ν.Ν.Τ.Α)" στο Ηραίον προκηρύσσει ο Δήμος Σάμου, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά.

Ο διαγωνισμός αφορά σε σκάφη που ανήκουν στους τύπους που προβλέπονται από το μουσειολογικό πρόγραμμα για την έκθεση του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, οι τύπου σκαφών που αναφέρονται στο εν λόγω πρόγραμμα και ζητούνται προς αγορά είναι γαΐτα, καραβόσκαρο και μπότης. Θα αποκτηθεί ένα μόνο σκάφος από τον καθέναν από τους τύπους αυτούς.

Τα προς προμήθεια παραδοσιακά σκάφη που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση του Μ.Ν.Ν.Τ.Α θα συνοδεύονται από τα εξαρτήματα και τον εξοπλισμό από την αρχική χρήση και λειτουργία τους τα οποία έχουν διασωθεί.

Η μέγιστη αποδεκτή προθεσμία για την παράδοση των ειδών είναι εξήντα ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα τεύχη διαγωνισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές από το δικτυακό τόπο www.samos.gov.gr και από το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Σάμου (Δημοτικό Μέγαρο Βαθέος, Πλατεία Δημαρχείου, 83100, Σάμος, Τηλέφωνο 2273350131) όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού και μέχρι έξι ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, δηλαδή, μέχρι και την 4η Νοεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14Q30.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στον Δήμο Σάμου ενώπιον τής κατά νόμο Επιτροπής Διαγωνισμού στις 10 Νοεμβρίου 2014 και ημέρα Τρίτη.

Οι προσφορές μπορούν να αποστέλλονται στο Δημαρχείο στην παραπάνω διεύθυνση μέχρι και την προηγούμενη εργάσιμη της ημέρας αποσφράγισης των προσφορών και μέχρι τις 14:00. Οι προσφορές υποβάλλονται στην ελληνική γλώσσα ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα της Ε.Ε. συνοδευόμενες από επίσημη μετάφραση στην ελληνική.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή ενώσεις/Κοινοπραξίες, ή Συνεταιρισμοί ή αναγνωρισμένοι προμηθευτές ή αναγνωρισμένοι αντιπρόσωποι του δημοπρατούμενου αντικειμένου, που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Στην αποσφράγιση των προσφορών μπορούν να παρίστανται οι έχοντες δικαίωμα συμμετοχής και οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους.

Οι προσφέροντες οφείλουν, με ποινή αποκλεισμού, μαζί με την προσφορά να καταθέσουν εγγύηση συμμετοχής τους στον διαγωνισμό, της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2% της προϋπολογισθείσας δαπάνης, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α του κάθε υποέργου για το οποίο καταθέτουν προσφορά.

Αναλυτικά, η εγγύηση συμμετοχής για το σύνολο του έργου ορίζεται στο ποσό των 1.190 ευρώ, ενώ οι επιμέρους εγγυητικές είναι:

* Γαΐτα με ηλικία πάνω από 50 έτη και μήκος από 4,5 m έως 6 m, 160 ευρώ.

* Καραβόσκαρο με ηλικία πάνω από 50 έτη και με μήκος από 14 m έως 20 m, 870 ευρώ.

* Μπότης με ηλικία πάνω από 50 έτη και μήκος από 5 m έως 7 m, 160 ευρώ.

Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς που ζητείται στη διακήρυξη.

Η προμήθεια είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα".

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών Δήμου Σάμου στα τηλέφωνα 2273350131 και fax 2273350154.

Φωτογραφία: Νίκος Χατζηιακώβου