AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Νοε 2015

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Στον εντοπισμό και τη διάσωση  17 αλλοδαπών-προσφύγων, καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο προέβη το πρωί της Δευτέρας σκάφος της δύναμης FRONTEX. Σε δεύτερο περιστατικό το πρωί της Δευτέρας ανοιχτά του νησιού, διασώθηκαν δεκάδες άλλοι πρόσφυγες.

Το σκάφος της FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης "Θαλάσσια Σύνορα - ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015'', εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κέρβελη μια βάρκα με σημαντικό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου, συνελήφθησαν, διότι δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ συνελήφθη και ο 67χρονος αλλοδαπός διακινητής τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου.


Επίσης το πρωί της Δευτέρας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση 74 αλλοδαπών-προσφύγων.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τούς εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος, συνελήφθησαν, διότι δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.