AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Νοε 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι επετειακές εκδηλώσεις για τον Μητροπολίτη Σάμου

 
Επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία συμπλήρωσης εικοσαετούς Ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου οργάνωσε σε Βαθύ και Καρλόβασι το Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου και την Αντιπεριφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μετά τους χαιρετισμούς των φορέων, το Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου και την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρλοβάσου, για την προσωπικότητα και το έργο του κ. Ευσεβίου μίλησαν ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Λέλος, ηγούμενος της Ι. Μ. Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μανόλης Βαρβούνης, οι καθηγητές Κωνσταντίνος Σκάλκος και Γεώργιος Αγγελινάρας και εκ μέρους του Γραφείου Νεότητας της τοπικής Μητροπόλεως ο Σώζων Λάμπρου, μηχανικός πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε ο Αρχιμανδρίτης Σωτήριος Κοσμόπουλος, πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, αναγνώστηκαν τα συγχαρητήρια μηνύματα που απέστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Παράλληλα, έγινε και η παρουσίαση του επετειακού τόμου "Ευκαρπίας Αντίδοσις", που εκδόθηκε με αφορμή την εικοσαετή ποιμαντική Διακονία του κ. Ευσεβίου στα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

Το παρών έδωσαν πλήθος πιστών, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του νησιού.

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους ομιλητές και τους πιστούς και διένειμε σε όλους ανάτυπο του Τόμου.

* Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σάμου, στην οποία συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη όλοι οι κληρικοί που χειροτονήθηκαν από αυτόν, ενώ έψαλε ο χορός των ιερέων, υπό τη διεύθυνση του π. Γεωργίου Αρχοντούλη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως.

Παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Σάμου.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις επετειακές αυτές εκδηλώσεις: