AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Δεκ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης


Αφιερωμένη στα προσφυγόπουλα που φτάνουν στη χώρα μας μαζί με τους γονείς τους ήταν η φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, τους Συλλόγους Γυναικών (μέλη της Ο.Γ.Ε) και τις Λαϊκές Επιτροπές Σάμου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παράσταση Καραγκιόζη από τη παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου "Ομόνοια" Παγώνδα και ανάγνωση του παιδικού βιβλίου "Μαύρη Πεταλούδα" από την συγγραφέα του Έρη Ρίτσου, η οποία συνομίλησε με τα παιδιά.

Στον χώρο που ήταν στολισμένος με τις εκατοντάδες ζωγραφιές των μαθητών Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων της Σάμου, λειτούργησε το καθιερωμένο "Παζάρι της Ειρήνης" με είδη που φτιάχνουν και προσφέρουν μέλη και φίλοι της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης.

Ακολούθησαν κεράσματα στα παιδιά και μουσική βραδιά με τους Γιάννη Λουλουργά (μπουζούκι-τραγούδι), Σταύρο Κουτράκη (κιθάρα-τραγούδι), Χριστίνα Κουτράκη (τραγούδι) που συνοδεύτηκε από πλούσιους μεζέδες και Σαμιώτικο κρασί.

- Η έκθεση ζωγραφικής στο Εργατικό Κέντρο Σάμου με 700 έργα μαθητών από όλη τη Σάμο, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να την επισκεφθούν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων. Ήδη την Τρίτη την επισκέφθηκαν 130 παιδιά του 2ου Δημοτικού πόλης Σάμου, ξεναγήθηκαν από μέλη της Επιτροπής Ειρήνης και κεράστηκαν γλυκά και αναψυκτικά.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την χριστουγεννιάτικη γιορτή της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών!






























- Την Πέμπτη παραμονή των Χριστουγέννων, το Εργατικό Κέντρο, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ διένειμαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που έστειλαν σωματεία εργαζομένων από την Αθήνα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των παραπάνω φορέων για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η διανομή, η 10η που πραγματοποιούν οι φορείς, θα γίνει αυτή τη φορά στους μετανάστες που μένουν σε άσχημες συνθήκες στο Κέντρο Κράτησης και στους γύρω υπαίθριους χώρους.