AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Δεκ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χριστουγεννιάτικο σχολικό τουρνουά σκάκι!


Σχολικός σκακιστικός αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου μεταξύ των σχολείων "Μαυρογένειο" Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) Σάμου και Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου.

Σε αυτά τα δύο σχολεία το σκάκι έχει μπει για τα καλά στη μαθητική ζωή αφού περιλαμβάνεται στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων, ενώ υλοποιούνται και σχολικά σκακιστικά προγράμματα μετά τη λήξη των πρωινών μαθημάτων, με την σταθερή υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.

Περισσότεροι από 40 μαθητές βρέθηκαν στον σκακιστικά φιλόξενο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του ΕΠΑ.Λ Σάμου και απόλαυσαν μερικές παρτίδες λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα παραμένει μυστικό αλλά υπάρχουν φήμες ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο ντέρμπι!

Η υποδοχή που ετοίμασε το ΕΠΑ.Λ Σάμου στους φιλοξενούμενους μαθητές από το Μαραθόκαμπο ήταν θερμή με τις πρώτες παρτίδες να παίζονται υπό τους χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα κάλαντα των Χριστουγέννων που έψαλλαν οι μαθητές της μουσικής ομάδας του ΕΠΑ.Λ, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές φτιαγμένο από τις μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ Σάμου.

Οι μαθητές έδωσαν ραντεβού για μια ρεβάνς του αγώνα τη νέα χρονιά, αυτή τη φορά στο Μαραθόκαμπο.

Στον αγώνα συμμετείχαν και μαθητές του Γενικού Λυκείου Σάμου και Γενικού Λυκείου Μαραθοκάμπου, όπως και ένας περσινός απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, αλλά και ένας μαθητής του Δημοτικού Σχολείου "Πορφυριάδα" Καρλοβασίου!

Στον χώρο του αγώνα βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με τους μαθητές ενώ έπαιξε και την 1η κίνηση στην 1η σκακιέρα απέναντι στον μικρότερο σκακιστή που συμμετείχε στον αγώνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου υποστηρίζει έμπρακτα μια σχολική σκακιστική δραστηριότητα αφού, όπως και πέρσι, έτσι και τώρα η μεταφορά των μαθητών από τον Μαραθόκαμπο προς το χώρο του αγώνα (και η επιστροφή τους) ήταν δωρεάν μετά από προσωπικές ενέργειες του.

Δείτε φωτογραφίες από τον χριστουγεννιάτικο σχολικό σκακιστικό αγώνα!