AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Δεκ 2015

Συγκέντρωση χρημάτων για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Σάμου


Τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων ανηλίκων που θα διαμένουν στις υπό σύσταση μεταβατικές δομές της Σάμου και της Χίου, αλλά και στη μεταβατική δομή φιλοξενίας που ήδη λειτουργεί στη Λέσβο, ζητά η "ΜΕΤΑ-δραση", η δράση για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη.

"Βοηθήστε τη ΜΕΤΑδραση να χτίσει ασπίδα προστασίας για εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά, στέλνοντας SMS 'ΔΡΑΣΗ' στο 19059" αναφέρει η ΜΕΤΑδραση και εξηγεί ότι μέσω της Υπηρεσίας SMS "ΠΡΟΣΦΕΡΩ", που πραγματοποιείται με την υποστήριξη των COSMOTE, VODAFONE και WIND, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν, στέλνοντας το μήνυμα "ΔΡΑΣΗ" στον αριθμό 19059 έως τις 30/12/2015, να προσφέρουν 1 ευρώ στην υποστήριξη των ασυνόδευτων παιδιών (Η χρέωση μαζί με το ΦΠΑ είναι 1,23 ευρώ).

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τροφίμων και ειδών υγιεινής, κάλυψη ιατρικών και παραϊατρικών εξόδων, πληρωμή εστιατορίου, συνεισφορά στην πληρωμή ενοικίου, αγορά εξοπλισμού και έξοδα μετακίνησης.

Σύμφωνα με τη ΜΕΤΑδραση (www.metadrasi.org), εκατοντάδες παιδιά φτάνουν μόνα τους στην Ελλάδα, από χώρες όπου επικρατούν βία και συγκρούσεις, όπως η Συρία και το Αφγανιστάν, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί απ' αυτούς. Αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με υψηλό κίνδυνο έκθεσης σε κυκλώματα διακίνησης κι εκμετάλλευσης.

Η ΜΕΤΑδραησ, οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υποστηρίζει τα ασυνόδευτα παιδιά με μια σειρά από δράσεις, που υλοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

* Τα συνοδεύει από επισφαλείς συνθήκες ή συνθήκες κράτησης, κυρίως στα σύνορα, προς κατάλληλες δομές φιλοξενίας (2.816 παιδιά έχουν συνοδευτεί σε διάστημα 4,5 ετών).

* Τους παρέχει προστασία και εξατομικευμένη φροντίδα μέσω των μελών του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (275 παιδιά έχουν υποστηριχτεί σε 8 μήνες).

* Τους προσφέρει νομική στήριξη και προσωρινή φιλοξενία σε επιλεγμένες οικογένειες αντίστοιχου πολιτισμικού περιβάλλοντος (πάνω από 200 παιδιά έχουν επωφεληθεί από τη νομική στήριξη).

Η ΜΕΤΑδραση προχωρά στη δημιουργία μεταβατικών δομών φιλοξενίας σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, με στόχο την προστασία των παιδιών από την κράτηση και τα κυκλώματα. "Κανένα παιδί πίσω από κάγκελα-κανένα παιδί σε χέρια διακινητών! Γίνε χορηγός της προσπάθειάς αυτής! Με κάθε ευρώ που προσφέρεις στη ΜΕΤΑδραση, συμβάλλεις στην στήριξη ενός ασυνόδευτου παιδιού, βελτιώνοντας τη μελλοντική ζωή του" τονίζουν τα στελέχη της ΜΕΤΑδρασης.

Η χρήση της υπηρεσίας "ΠΡΟΣΦΕΡΩ" ενεργοποιήθηκε μετά από άδεια που δόθηκε με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.