AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Δεκ 2015

Δύο φωτιές την Τρίτη στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Σε δύο περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Σάμο κλήθηκε την Τρίτη η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για τη μία από αυτές συνελήφθη και ο φερόμενος ως υπαίτιος.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 12.20 το μεσημέρι για φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σάββα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πανδρόσου.

Από την πυρκαγιά αυτή κάηκε δασική έκταση περίπου 10 στρεμμάτων. 

Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 22 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, 16 εθελοντές πυροσβέστες και οκτώ εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου. 

Παράλληλα συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Στάντζου, ενώ τον Δήμο Σάμου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Παρασκευάς Παπαγεωργίου και Βασίλης Βαλκαμλής, καθώς και οι υπεύθυνοι του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Μανωλιός και Μανόλης Χρήστου. 

Για το συμβάν ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου, η οποία και διέταξε τη σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, του 71χρονου Α.Δ., ο οποίος το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε ενώπιόν της, ως ο υπαίτιος για τη φωτιά. 

Επίσης την Τρίτη, στις 7.30 το βράδυ, πυρκαγιά προκλήθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ταξιάρχης - Στενούρα του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρλοβάσου. 

Από τη συγκεκριμένη πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων. 

Επί τόπου έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, έξι εθελοντές πυροσβέστες και τρία εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου. 

Τις δύο αυτές επιχειρήσεις κατάσβεσης συντόνισε ο αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πυραγός Μόττος Εμμανουήλ.