AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας συλλόγων της Σάμου για το ασφαλιστικό

 

Οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί, οι δικηγόροι και οι πολιτικοί μηχανικοί του Τ.Ε.Ε στη Σάμο κατέθεσαν μέσω των συλλόγων τους στον βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη, ψήφισμα διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι παραπάνω σύλλογοι ελεύθερων επαγγελματιών στη Σάμο, "το νέο ασφαλιστικό ουσιαστικά "εκτελεί" την Κοινωνική Ασφάλιση, μια από τις σπουδαιότερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος τον 20ό αιώνα".

Δηλώνουν αποφασισμένοι "να ανατρέψουν το νέο έγκλημα που καταστρέφει τη ζωή αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών σε όλους τους κλάδους". Καλούν όλους σε μαζικό αγώνα "ώστε να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους στην κοινωνική ασφάλιση και να τις διευρύνουν.

Να μην επιτρέψουν να φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

Να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο σύστημα υποχρεωτικής, καθολικής και αποκλειστικά δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, στη βάση των σύγχρονων αναγκών τους
".

Ζητούν "να αποσυρθεί τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ".

Ακόμη ζητούν "την άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την άμεση επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις και αυξήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, την πλήρη κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων τους και τέλος αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση".

Πηγή: era-aegean.gr