AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Φεβ 2016

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου για το αποτέλεσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Φωτογραφία αρχείου

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη βραχεία λίστα των πόλεων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε:

"Συγχαίρω και ευχαριστώ από καρδιάς όσους συνετέλεσαν στη μεγάλη προσπάθεια της Σάμου να σταθεί ψηλά σε ένα διεθνή διαγωνισμό για τον οποίο αρχικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον 70 πόλεις, στη διαδρομή 42 και τελικά κατέθεσαν φάκελο μόνο 14.

Όλους αυτούς τους μήνες, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, εθελοντές, φορείς, ακόμα και ομογενειακοί σύλλογοι έδωσαν την ψυχή τους για να είναι η υποψηφιότητα της Σάμου ουσιαστική και αξιοπρόσεκτη, για να φτιαχτεί ένας φάκελος υποψηφιότητας υψηλού επιπέδου, για να περάσει σε όλους τους δημότες του νησιού μας ότι η Σάμος αντικρίζει με περηφάνια το παρελθόν της και με αυτοπεποίθηση το μέλλον.

Όλοι όσοι μόχθησαν αυτούς του μήνες γνωρίζουν ότι, ανεξάρτητα από τις επιλογές της επιτροπής, η προσπάθειά τους είναι γόνιμη για το νησί: το ουσιαστικό πολιτιστικό πρόγραμμα του φακέλου μπορεί να υλοποιηθεί με τις δικές μας δυνάμεις, προσδίδοντας στη Σάμο την πολιτιστική, τουριστική και οικονομική υπεραξία που της αξίζει.

Συνεχίζουμε, κοιτάμε μπροστά!
"

Η παρουσίαση της Σάμου

Μια 10μελής αντιπροσωπεία της Σάμου υποστήριξε το φάκελο της υποψηφιότητάς μας το απόγευμα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου. Η παρουσίαση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στην προετοιμασία της παρουσίασης συμμετείχε μια ομάδα συνολικά 20 ατόμων (10 τακτικά και 10 αναπληρωματικά μέλη) τα οποία είχαν λάβει μέρος σε δράσεις του "SAMOS 2021" και στη διαδικασία σύνταξης του φακέλου.

Μεταξύ των μελών της αντιπροσωπείας της "SAMOS 2021", εκτός από το Δήμαρχο Μιχάλη Αγγελόπουλο, ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου Φωτεινή Θαλασσινού, ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Υπεύθυνος Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Χαραλαμπίδης, ο Ειδικός στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πύρρος Μερκούρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου Αλέξανδρος Μαλαγάρης, ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων στο Δήμο Sindelfingen και Μέλος της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Μάρτιν Χορν, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας και Επιχειρησιακής Διοίκησης Τάσος Ξιναρής, η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Έλενα Χουσνή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Αγγελής, η Υπεύθυνη Προγραμματισμού του Δήμου Αγγελική Καζάκου, η Δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου, ο συνεργάτης του Δημάρχου Δημήτρης Βασιλειάς, η Γενική Διευθύντρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Ωδείου Χαρά Καλομοίρη, ο Σκηνοθέτης Γιώργος Δαουλάρης κ.ά.

Κατά την υποστήριξη της υποψηφιότητας, η αντιπροσωπεία απάντησε με επιτυχία στις ερωτήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με στοιχεία του προγράμματος.