AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Φεβ 2016

Αιτήσεις για τις πανελλαδικές από μαθητές της Σάμου με ειδικές ανάγκες


Εμπρόθεσμη αίτηση-δήλωση για να συμμετάσχουν με το παλαιό ή το νέο σύστημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις Γ.Ε.Λ ή ΕΠΑ.Λ για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους οι υποψήφιοι με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (μαθητές τελευταίας τάξης και απόφοιτοι).

Η σχετική προθεσμία λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Έως τότε οι εν λόγω υποψήφιοι θα πρέπει με αίτησή τους να υποβάλουν και τις γνωματεύσεις που χορηγούνται από τις Υγειονομικές Επιτροπές, τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ ή τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, οι οποίες καθορίζουν και τον τρόπο εξέτασής τους (προφορικός ή γραπτός).

Η αίτηση με τις γνωματεύσεις υποβάλλεται στο ίδιο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ που υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2016.

Μόνο η γνωμάτευση από τη Δευτεροβάθμια Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α) που εδρεύει σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μπορεί να κατατεθεί έως τέλος Μαρτίου 2016.

Επειδή η προθεσμία είναι αποκλειστική και οι συνέπειες για τους υποψηφίους από τη μη εμπρόθεσμη υποβολή των γνωματεύσεων είναι καθοριστικές, με άμεση επίπτωση στον τρόπο συμμετοχής (προφορικός ή γραπτός) της διαδικασίας εξέτασής τους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, για υπεύθυνες πληροφορίες οι μαθητές θα πρέπει να απευθυνθούν στα Λύκειά τους και να ενημερωθούν ενυπόγραφα, ενώ οι λοιποί υποψήφιοι στο πλησιέστερο Λύκειο ή στη ΔΙ.Δ.Ε Σάμου, στα τηλέφωνα 2273021349 & 2273021350.

H  σχετική εγκύκλιος είναι αναρτημένη στους πίνακες ανακοινώσεων των Λυκείων  και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.