AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Φεβ 2016

Συνελήφθησαν στη Σάμο διακινητές προσφύγων

Φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη συνολικά τεσσάρων διακινητών προσφύγων προέβησαν σε δύο περιστατικά την Τετάρτη στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Σάμο.

Στο ένα από τα δύο περιστατικά, σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ", εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου μία μηχανοκίνητη πολυεστερική λέμβο σε δυσχερή θέση, με σημαντικό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους της FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου, συνελήφθησαν διότι δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ανάμεσά τους συνελήφθησαν και οι δύο αλλοδαποί φερόμενοι ως διακινητές, ηλικίας 22 και 20 ετών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

- Στο άλλο περιστατικό, στη σύλληψη ενός 24χρονου και ενός 19χρονου αλλοδαπού διακινητή προέβησαν το πρωί της Τετάρτης στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου, διότι, όπως προέκυψε από στοιχεία της προανάκρισης, οι δύο αλλοδαποί, ως διακινητές – χειριστές λέμβων, είχαν νωρίτερα μεταφέρει 14 πρόσφυγες στο Γλαρονήσι και 12 πρόσφυγες στο Αγαθονήσι αντίστοιχα.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η λέμβος.