AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Μαρ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Σάμο για το 2016!

Φωτογραφίες του Πέτρου Γλεούδη

Το μήκους 215 μέτρων κρουαζιερόπλοιο "Celestyal Olympia" πραγματοποίησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την πρώτη άφιξή του στο Πυθαγόρειο της Σάμου για το 2016!

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, Νίκο Κατρακάζο:

"Το πλοίο ήρθε στις 04:30 έφυγε για Κουσάντασι στις 05:30 και γύρισε στις 14:30 με αναχώρηση για Πάτμο στις 15:30. Αποβιβάστηκαν οι πρώτοι 40 Αμερικάνοι φοιτητές, καθηγητές και γονείς. Τους περιμέναμε στην παραλία όπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε κάθε ένα επισκέπτη έδωσε φυσικό Σαμιώτικο χυμό από πορτοκάλι, ντοματίνια και ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου Σάμου. Κατά την αναχώρηση τους το μεσημέρι τους δόθηκαν πάλι από το Επιμελητήριο και παιδιά με παραδοσιακές στολές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Πυθαγορείου "Λυκούργος" κλαδιά ορχιδέας, δίκαιες κούπες, και μινιατούρες με κρασί και ούζο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε επίσκεψη στην πόλη της Σάμου και ελεύθερο χρόνο, επίσκεψη στο οινοποιείο της Ε.Ο.Σ.Σ , επίσκεψη στον ναό της Ήρας στο Ηραίον (τους επόμενους μήνες θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος στο χωριό του Ηραίου) και ελεύθερος χρόνος στο Πυθαγόρειο μέχρι την αναχώρηση.

Οργανωμένη υποδοχή με χορευτικό προγραμματίζεται για την Τρίτη, δεδομένου ότι ο αριθμός των επιβιβαζόμενων θα είναι μεγαλύτερος (138).

Το "Celestyal Olympia" θα προσεγγίσει φέτος με τον ίδιο τρόπο 35 φορές και θα αποβιβάσει 7422 άτομα με βάση το προγραμματισμό της εταιρείας (αριθμός που σίγουρα θα αυξηθεί και θα ξεπεράσει τις 10.000).

Αναλυτική λίστα ακολουθεί με τις ημερομηνίες και τα αποβιβαζόμενα άτομα. Οι προσεγγίσεις από μόνες τους είναι ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός για το τόπο μας, έχουν όμως επιπλέον μια πολύ μεγάλη σημασία που τις δύσκολες μέρες που περνάει ο τουρισμός μας οφείλουμε όλοι να την εκμεταλλευτούμε και να την αναδείξουμε. Αναφέρομαι στο "πιστοποιητικό ασφαλείας" που η Σάμος πήρε αφού επιλέχτηκε από τους Αμερικάνους ως ασφαλής εναλλακτικός προορισμός σε αντικατάσταση της Τουρκίας. Οι υπεύθυνοι ήρθαν, έλεγξαν το νησί μας και με τα πολύ υψηλά κριτήρια ασφαλείας που έχουν θεσπίσει μας επέλεξαν. Στο χέρι όλων μας (και του τελευταίου κατοίκου του νησιού μας) είναι να δικαιώσουμε την επιλογή τους.

Παράλληλα η Celestyal Cruises θα πραγματοποιήσει 23 προσεγγίσεις (με πλαγιοδέτηση και παραμονή) στο λιμάνι Βαθέος Σάμου με τα πλοία "Celestyal Crystal" και το νέο της πλοίο, το "Celestyal Nefeli".

Σε ότι αφορά το νέο πλοίο και την επιλογή στο πρόγραμμά του να είναι και η Σάμος είναι σημαντικότατη γιατί το πλοίο αυτό θα αναχωρεί από Τουρκία και θα μεταφέρει κύρια Τούρκους επιβάτες για κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά. Εάν όλα πάνε καλά το 2017 προγραμματισμένες προσεγγίσεις του θα είναι πλέον των 50
".

Δείτε φωτογραφίες του Πέτρου Γλεούδη από το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia το Σάββατο στο Πυθαγόρειο της Σάμου!