AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2016

Στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων στη Σάμο αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε

Φωτογραφία αρχείου

Τον χώρο του Κέντρου Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών στην πόλη της Σάμου επισκέφθηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία της Τ.Ο. Σάμου του Κ.Κ.Ε με επικεφαλής το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Ελισαίο Βαγενά. Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε-Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σύμφωνα με το Κ.Κ.Ε, "διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού. Ελλείψεις που καλύπτονται από Μ.Κ.Ο, όπως για παράδειγμα, η καθαριότητα του Κέντρου και άλλες υπηρεσίες.

Το Κέντρο βρίσκεται σε μεταβατική φάση, αφού από ανοιχτό κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε-Τουρκίας μετατρέπεται σε ένα ενιαίο Κέντρο Κράτησης μαζί με τον χώρο που ετοιμάζονταν για hotspot, ο οποίος θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες".

"Επιβεβαιώνεται και από αυτή την περιοδεία στον χώρο ότι με την πολιτική Ε.Ε-κυβέρνησης θα ενταθεί ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Με τους διαχωρισμούς προσφύγων και μη, τα κλειστά σύνορα και τον εγκλεισμό σε κέντρα-φυλακές δημιουργούνται εντάσεις, επιτείνεται η απελπισία και η αβεβαιότητα των προσφύγων και μεταναστών για το μέλλον τους. Μόνο για το άσυλο η εξέταση κάθε περίπτωσης μπορεί να πάρει έως και 3 μήνες"
αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε Σάμου.