AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαρ 2016

Η εκδήλωση του Κ.Κ.Ε Σάμου για το προσφυγικό και τις διεθνείς εξελίξεις


Εκδήλωση με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις, τον πόλεμο και το προσφυγικό ζήτημα πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στην αίθουσα του Δήμου η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του Κ.Κ.Ε και η Τομεακή Οργάνωση Σάμου της Κ.Ν.Ε, με κεντρικό ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής, Δήμητρα Παντάπαση, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι "η ίδια πολιτική που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι αυτή που στο εσωτερικό ματώνει τον λαό με τα μέτρα των τριών μνημονίων, με τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τις ανατροπές στα εργασιακά, τη φοροληστεία που δεν έχει τέλος".

"Από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος το Κ.Κ.Ε ανέδειξε στον ελληνικό λαό τις αιτίες που το δημιουργούν, που δεν είναι άλλες από τις επεμβάσεις και πολέμους που εξαπέλυσαν οι Η.Π.Α, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία" τόνισε από την πλευρά του ο Ελισαίος Βαγενάς.

Ο ομιλητής σημείωσε πως είναι αυτονόητο το δικαίωμα ανθρώπων-θυμάτων πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων να αναζητήσουν μια ασφαλέστερη ζωή σε άλλες χώρες, παρά το γεγονός ότι οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μονάχα όταν ο κάθε λαός στη χώρα του οργανωθεί και παλέψει για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως αυτή "αξιοποιεί ως πρόσχημα το προσφυγικό, αλλά ουσιαστικά σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς και την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, ενώ προετοιμάζει νέες πιθανές επεμβάσεις σε άλλες χώρες της περιοχής. Αυτή η εξέλιξη θα οξύνει το πρόβλημα των προσφυγικών κυμάτων. Την ίδια στιγμή, αυτή η εξέλιξη αποθρασύνει την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, όπως φάνηκε και από τις ενέργειες των τελευταίων ημερών, που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, αξιοποιώντας τη γνωστή θέση του ΝΑΤΟ, ότι το Αιγαίο αποτελεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο, γεγονός που ανοίγει ζήτημα κατάργησης των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας".



Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο με τα αποτελέσματα του πολέμου στη Συρία.