AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Απρ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: «Let’s do it Samos 2016»! - Μέρος Β΄


Με ρεκόρ συμμετοχών, συνολικά 106, έλαβε χώρα την Κυριακή στη Σάμο η πανελλήνια περιβαλλοντική, εθελοντική δράση «Let’s do it Samos», που στόχο είχε ένα περιβάλλον καθαρό και υγιές.

Οι δράσεις αφορούσαν σε καθαρισμό ακτών και βυθού, καθαρισμό δασικών εκτάσεων, εξωραϊσμό σχολικών αυλών και ζωγραφική σε τοίχους, ανακύκλωση-δεντροφυτεύσεις, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, καθαρισμούς μονοπατιών και πλύσιμο κεντρικών δρόμων.

Με αφετηρία από τις 09.30 της Κυριακής  την πλατεία Δημαρχείου, στην πόλη της Σάμου  οργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινότητα Σαμίων καθαρισμός της ακτής του Λιμεναρχείου, καθαρισμός και πλύσιμο των κεντρικών δρόμων της πόλης, της παραλίας Μαλαγαρίου κ.α. 

Και σε άλλα σημεία του νησιού, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, σχολεία, ιδιώτες και πρωτοβουλίες πολιτών του νησιού έδωσαν το παρών στην ομαδική  αυτή προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης του τόπου τους. 

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες!

 Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης: Καθαρισμός παραλίας σε Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι και του μονοπατιού που οδηγεί σε αυτές. Τα σκουπίδια μεταφέρθηκαν με το σκάφος Rescue-5 στο Καρλόβασι. Φωτογραφίες: Ε.Ο.Δ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ/Facebook:





 Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου  «Ο Λυκούργος»: Καθαρισμός παραλίας κάτω από το Σχολείο- Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βαλκαμλής διέθεσε φορτηγό του Δήμου και τα απαραίτητα εργαλεία. Φωτογραφίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος»/Facebook:









 









  


Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου «Ωκυρρόη η Σαμία» & ομάδα Friendly Humans Samos: Καθαρισμός παραλίας Κέδρου. Φωτογραφίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου «Ωκυρρόη η Σαμία»:


 
 



 

  
  

 


Mυτιληνιοί: Εθελοντικός καθαρισμός του  χωριού από 30 εθελοντές.  Συμμετείχαν η Κοινότητα, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Χορευτικό Συγκρότημα και «Οι φίλοι του Δάσους». Μηχανήματα διέθεσαν  οι Νίκος Ελευθερόγλου Νικόλαος και Στέλιος Λουτράρης. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι δάσκαλοι ευπρέπισαν τους χώρους του σχολείου. Φωτογραφίες: Κοινότητα Μυτιληνιών Σάμου/Facebook:

 
  






  
  























Δείτε και δεκάδες άλλες φωτογραφίες στο Facebook, στο προφίλ Let's Do it Samos 2016