AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2016

Συνεδρίασε το Σ.Ο.Π.Π. για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών


Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) οργάνωσε την Τετάρτη το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Σάμου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κατρακάζου, στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Π.Ε.

Παρόντες ήταν το σύνολο των μελών του Σ.Ο.Π.Π, και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Παγώνης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου κ. Σεϊτανίδης, το ειδικευμένο στέλεχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μπονοφάς, ο σύμβουλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Στάντζος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου πύραρχος Κοτρίδης, ο διοικητής της 79 Α.Δ.Τ.Ε ταξίαρχος Βιτεντζάκης, ο Λιμενάρχης κ. Κωνσταντέλλης και ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου κ. Νταμπαλέτσιος.

Συμμετείχαν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Σάμου κα Κινιαζοπούλου, ο αντιδήμαρχος Σάμου κ. Παπαγεωργίου, ο αερολιμενάρχης κ. Μανούκας, οι εκπρόσωποι του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, οι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και ομάδων δασοπροστασίας, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Αυτοδυτών και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκαν κενά, ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες, επικαιροποιήθηκε η συνέργεια σε έργα και δράσεις μεταξύ φορέων, καθώς και η ανάγκη παρακολούθησης της υλοποίησης των δράσεων πρόληψης δασικών πυρκαγιών αρμοδιότητας των υπόχρεων φορέων. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης κι απλοποίησης των διαδικασιών μεταφοράς οχημάτων και προσωπικού πυρόσβεσης στα νησιά του νομού.