AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Συζητήθηκε στη Βουλή το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στη Σάμο


Την Πέμπτη συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη, με θέμα την πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α), αλλά και την προνοιακή πολιτική για τη Σάμο.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανέλυσε τον τρόπο διεξαγωγής του πιλοτικού προγράμματος για το Κ.Ε.Α, επεσήμανε ότι συμπεριλήφθηκαν δήμοι που δεν είχαν μετάσχει στην πιλοτική φάση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ κανένας δήμος που μετείχε στην προηγούμενη φάση δεν μετέχει στην παρούσα.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε ότι η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α) θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2017.

Ερωτηθείσα από τον κ. Σεβαστάκη για τη σχεδιαζόμενη πολιτική πρόνοιας στα νησιά που επλήγησαν από την προσφυγική κρίση, η κ. Φωτίου απάντησε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί δέσμη μέτρων σε συνεργασία με άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Επίσης δήλωσε ότι η Σάμος κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2016 θα καλύπτεται πλήρως από το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση.

Κατόπιν της ερώτησης του κ. Σεβαστάκη για την μέθοδο επιλογής των Δήμων που ακολουθήθηκε, ώστε να ενταχθούν στην πιλοτική φάση του Κ.Ε.Α, η Αν. Υπουργός έκανε μια σύντομη παρουσίαση του τρόπου επιλογής.

Ο κ. Σεβαστάκης επέμεινε για τον προνοιακό σχεδιασμό που αφορά στη Σάμο και η Αν. Υπουργός δεσμεύθηκε για την προνοιακή προστασία του νομού, λέγοντας χαρακτηριστικά "τίποτα δεν “ρίχνει” τη Σάμο και συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ο.Α.Ε.Δ και τα άλλα Υπουργεία ώστε να ενισχύσουμε τα νησιά που υπέστησαν την προσφυγική κρίση".

Δείτε αναλυτικά τη συζήτηση στη Βουλή: