AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουν 2016

Οι κάτοικοι της Σάμου για το προσφυγικό: "Δεν πάει άλλο"!

Πηγή φωτογραφίας: era-aegean.gr

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν την Παρασκευή στα γραφεία του Ι.Κ.Α και της Δ.Ο.Υ Σάμου επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς του νησιού, σε μια προσπάθεια να στείλουν κραυγή αγωνίας στην πολιτεία για τη δραματική μείωση του τουρισμού λόγω του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος.

Από τις 11 η ώρα το πρωί ως την μία το μεσημέρι επαγγελματίες, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, δικαστικοί, δικηγόροι και απλοί πολίτες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και καταδίκασαν την στάση της κυβέρνησης και τους χειρισμούς της για το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες μίλησαν για την χειρότερη τουριστική σεζόν όλων των εποχών και μέσω του κοινού ψηφίσματος ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα ανακούφισης της τοπικής κοινωνίας.

"Δεν πάει άλλο" τόνισαν οι περισσότεροι επαγγελματίες ενώ οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς δήλωσαν ότι για φέτος λίγα μπορούν να γίνουν για την βελτίωση των συνθηκών αλλά πρέπει να μπουν οι βάσεις για μια καλύτερη χρονιά το 2017.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας οι φορείς επέδωσαν το ψήφισμα και στον Αστυνομικό Διευθυντή και ανανέωσαν το ραντεβού στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου όπου έχουν καλέσει τον βουλευτή, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη ώστε όλοι από κοινού να βρουν μια λύση για το πρόβλημα.

Πηγή: era-aegean.gr

Δείτε τι δήλωσε στη συγκέντρωση των πολιτών ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος:


Το δημοτικό συμβούλιο Σάμου εξέδωσε την Πέμπτη το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας:

"ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ.

1. Το Δημοτικό συμβούλιο Σάμου για μια ακόμα φορά δηλώνει ότι αιτία του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος είναι οι πόλεμοι που δοκιμάζουν τους Λαούς των χωρών στις περιοχές αυτές και απευθύνει έκκληση για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την Ειρήνη.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου δεν δέχεται την δημιουργία οποιουδήποτε νέου Κέντρου Υποδοχής / Hot Spot εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου μας.

3. Απαιτεί την τήρηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για το προσωρινό χαρακτήρα της λειτουργίας του Hot Spot, με πλήρη ασφάλεια του χώρου, την προστασία της δημόσιας υγιεινής και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των διαμενόντων προσφύγων-μεταναστών.

4. Απαιτεί πλήρη και άμεση ενημέρωση, για οποιαδήποτε πρωτοβουλία, κίνηση ή έγγραφο που υπάρχει σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα από κάθε ευρωπαϊκή, κρατική και περιφερειακή αρχή και αφορά στο μείζον αυτό θέμα. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται η ανάκληση του από 03/03/2016 εγγράφου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

5. Ζητά την ενίσχυση της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε έμψυχο δυναμικό και υλικό εξοπλισμό ούτως ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και επαρκώς στο υψηλό καθήκον τους.

6. Ζητά την εξέταση και προώθηση ρύθμισης για την αναχώρηση, προς την ηπειρωτική χώρα, όσων προσφύγων-μεταναστών, δεν έχουν λάβει απάντηση επί του υποβληθέντος αιτήματος ασύλου μετά την πάροδο των 25 ημερών.

7. Είναι εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας παράκαμψης των θεσμών και δημιουργίας Ιδιωτικών Κέντρων ή hot spot παροχής υπηρεσιών προς πρόσφυγες – μετανάστες και ζητά από την Πολιτεία να αποσαφηνίσει επιτέλους το ρόλο και τις αρμοδιότητες των Μ.Κ.Ο. διαχωρίζοντας την προσφορά των διεθνών Οργανισμών και των αναγνωρισμένων Οργανώσεων από το Συμβούλιο της Ευρώπης από την ανεξέλεγκτη παρουσία Μ.Κ.Ο. «μανιταριών».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την υλοποίηση αυτών των αντισταθμιστικών παρεμβάσεων που έχουν κοινοποιηθεί από τον Δήμο Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία καθώς και συγκεκριμένων μέτρων οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, για την υποστήριξη των κατοίκων της Σάμου καθώς και την ενίσχυση των επαγγελματιών και των επιχειρηματικών δράσεων του νησιού.

1. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δημοτών και των επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν εντός του έτους να ενταχθούν στις 100 δόσεις περιλαμβάνοντας, τόσο τις φορολογικές όσο και τις ασφαλιστικές τους εκκρεμότητες.

2. Την ένταξη στο ταμείο ανεργίας όλων των, εποχιακώς, εργαζομένων στο τουριστικό κλάδο για τους οποίους δεν κατέστη μέχρι τώρα δυνατή η εγγραφή τους.

3. Την άμεση υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής υποστήριξης που έχει καταθέσει ο Δήμος Σάμου στον ΕΟΤ και στο Υπουργείο Τουρισμού.

4. Την θέσπιση ειδικών κριτηρίων ένταξης των επιχειρήσεων της Σάμου στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

5. Την κατάργηση της αύξησης του ποσοστού Φ.Π.Α. σε όλο το νησιωτικό χώρο που πλήττεται από το προσφυγικό πρόβλημα και την εφαρμογή των βασικών Αρχών της Νησιωτικότητας, όπως ορίζονται στο Χάρτη της Νησιωτικότητας του Δήμου Σάμου και το τελικό κείμενο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο Ειδική Κατάσταση στα Νησιά (5-2-2016).

6. Ένα νέο Χωροταξικό Σχεδιασμό ανταποκρινόμενο στις σημερινές συνθήκες και στην αειφόρο ανάπτυξη που θα λαμβάνει υπόψη του, τις θέσεις του Δήμου Σάμου όπως αυτές κατατέθηκαν εγγράφως στο Υ.Π.Ε.Κ.Α., στις 15/09/2015.

7. Την Υλοποίηση Προγράμματος Αστικής Ανάπλασης του οικιστικού- ιστορικού κέντρου της πόλεως, καθώς και ηλεκτροφωτισμό των πεζοδρόμων του, περιοχή η οποία επιβαρύνεται ασύμμετρα από τις συνέπειες των προσφυγικών ροών.

8. Την διεύρυνση και επίσπευση της χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων και αύξηση των συνολικών ποσών καθώς και εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και επέκτασή του πέραν των δικαιούχων της πρώτης φάσης.

9. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμου, εκφράζοντας θεσμικά τους κατοίκους του νησιού συμμετέχει, ενισχύει και συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση της 24/06/2016, όπως αυτή γνωστοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Δηλώνει δε ότι θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της Σάμου, αρκεί η όποια πρωτοβουλία να είναι φανερή και να μην υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες"
.

Η Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε Σάμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις πολιτών και φορέων της Σάμου για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα:

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νησί μας έχει αναλάβει τεράστιο βάρος από τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.Ταυτόχρονα ζούμε μια πολύ δύσκολη τουριστική σεζόν.Ελάχιστοι τουρίστες επισκέπτονται το νησί ,με αποτέλεσμα να προκύπτουν τεράστια οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Είναι όμως λάθος για όλα αυτά να προβάλλεται ως αιτία το προσφυγικό πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι η πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων έχουν πλήξει οικονομικά τους εργαζόμενους έχουν δημιουργήσει τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στους λαούς που επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά και την Σάμο.

Παράλληλα η περιοχή μας λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Σύρια αλλά και των επικίνδυνων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο ,Τουρκία και Ουκρανία θεωρείται εύφλεκτη περιοχή ,περιοχή κινδύνου.

Αποσιωπούν τις τακτικές και τις πολιτικές που εφαρμόζουν Οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι με πρόφαση το προσφυγικό, μεγιστοποιούν τα κέρδη τους επιλέγοντας άλλους προορισμούς με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κλειστού τύπου προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Οι πολιτικές της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχουν επιβληθεί στον εργαζόμενο λαό στον ελεύθερο επαγγελματία στον αγρότη ,με το σύνολο των φορολογικών μέτρων στην άμεση και την έμμεση φορολογία ,οι περικοπές των μισθών και συντάξεων ,είναι η πραγματική αιτία των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι ελεύθεροι μικρομεσαίοι επαγγελματίες.Μας οδηγούν μεθοδευμένα στο κλείσιμο των μαγαζιών μας και στην ανεργία με τις όποιες επιπτώσεις σε εμάς και τοις οικογένειες μας.

Γι’ αυτό ανεξάρτητα από το προσφυγικό πρέπει να διεκδικήσουμε:   

- Να καταργηθούν οι φορολογικοί νόμοι που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά από το πρώτο ευρώ

- Να καταργηθούν τα χαράτσια του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

- Να αποσυρθούν οι προκλητικές αυξήσεις στο 23 και 24% στο ΦΠΑ, που σύντομα θα ισχύσουν και στη Σάμο, οι προκλητικές αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, στο ρεύμα, στο νερό, στα δημοτικά τέλη.

- Να καταργηθούν οι νόμοι και συμφωνίες που προωθούν Το άνοιγμα της αγοράς για τα «κόκκινα δάνεια» και την επιτάχυνση των κατασχέσεων

- Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου που γονατίζει οικονομικά τους επαγγελματίες και δεν παρέχει ούτε σύνταξη μα ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Αφορολόγητο όριο για κάθε αυτοαπασχολούμενο που να αντιστοιχεί σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων, φέρει τεράστιες ευθύνες για τη στάση της απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα. Γιατί: Ψήφισε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που ανοιγοκλείνουν τα σύνορα ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ψήφισε τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, ψηφίζει νόμους και τροπολογίες που καταπατούν βάναυσα τα δικαιώματα των προσφύγων, κουρελιάζουν το διεθνές Δίκαιο και οδηγούν στον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα. έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τη "φύλαξη" των θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων και στηρίζει όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη δραματική αύξηση των ευρωΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, για κλιμάκωση των επεμβάσεων στη Μ. Ανατολή και νέα επέμβαση στη Λιβύη. Δίνει "γην και ύδωρ" στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στις οποίες συμμετέχει ενεργά. Εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε σοβαρούς κινδύνους. Παρά τα ψεύτικα τα λόγια συμπάθειας προς τους πρόσφυγες, στην πραγματικότητα συμβάλλει στην κλιμάκωση του προσφυγικού προβλήματος, στη δημιουργία νέων μαζικών προσφυγικών κυμάτων.

Η Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε αγωνίζεται για

-- Να ανατραπούν όλες οι αποφάσεις που καταπατούν τα δικαιώματα των προσφύγων, που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στη χώρα μας, όπως η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
-- Να καταργηθούν οι Κανονισμοί του Δουβλίνου και να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους.
-- Να αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα σε όλους τους λαούς που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων.
-- Να γίνουν ανθρώπινοι και υγιεινοί οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, με κρατική φροντίδα, χωρίς ιδιώτες και ΜΚΟ, με ειδική μέριμνα για τα παιδιά, τους ασυνόδευτους ανήλικους, τις εγκύους, τα άτομα με αναπηρίες.
-- Να ενισχυθούν οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και οι επιτροπές ασύλου, να υπάρχει δωρεάν νομική βοήθεια και διερμηνεία για τη γρήγορη, αξιόπιστη και δίκαιη εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

Ο χρόνος παραμονής τους στο νησί να μην υπερβαίνει τον χρόνο που απαιτείται προκειμένου να ταυτοποιηθουν και να γίνουν οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες δηλαδή ελάχιστες ημέρες.

Να αναλάβει το ελληνικό κράτος πλήρως την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.Κανέναν ρόλο σε ΜΚΟ και σε άλλους μηχανισμούς ,που εκτός των άλλων απορροφούν τεράστια χρηματικά ποσά από προγράμματα της ΕΕ και του ΟΗΕ και λειτουργούν αυτόνομα υποκαθιστώντας το κράτος και τις υποχρεώσεις του.

-- Να φύγει το ΝΑΤΟ, ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα. Καλεί τον ελληνικό λαό και τους πρόσφυγες να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την προετοιμασία νέων πολέμων από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμία συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη δοθεί καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους, αέρα και θάλασσας για την υποστήριξη των πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστων και να υποτιμούνται οι υπόλοιποι λόγοι και αιτίες που συμβάλουν στις ελάχιστες αφίξεις αφ ενός μεν αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους από τις πραγματικούς λόγους που η μικρομεσαία επιχείρηση βρίσκεται σε οδυνηρή κατάσταση.

Δεν αρνούμαστε ότι το προσφυγικό πρόβλημα έχει συμβάλλει σε ένα βαθμό σε σχέση με την έκταση που αδικαιολόγητα δόθηκε και δίνεται τις περισσότερες φορές για συγκεκριμένους λόγους στο εξωτερικό.

Γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια να φανεί ότι ευθύνη στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε έχουν οι πρόσφυγες ,έτσι καλλιεργείται η ξενοφοβία, διευρύνεται ο ρατσισμός πριμοδοτούνται -ανεξάρτητα από προθέσεις - φασιστικές και νεοναζιστικές πρακτικές.

Υποκρύπτουν όμως ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι και αλλού έγινε αιτία τρομοκράτησης των λαών όταν κυβερνήσεις της Ευρώπης αλλά και η ΕΕ διεύρυνε και μεγέθυνε για τα συμφέροντα της πολιτικής της αλλά και την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων το κλίμα της τρομοκρατίας"
.

Το Ε.ΠΑ.Μ Σάμου κοινοποίησε ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις κινητοποιήσεις πολιτών και φορέων της Σάμου για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα:

"Το ΕΠΑΜ Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει την αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που το μεταναστευτικό –προσφυγικό δημιουργεί στο νησί μας. Επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί άμεση συνέπεια των συνεχιζόμενων πολέμων που αποδεικνύουν το απάνθρωπο πρόσωπο του πολιτισμού μας. Είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με μια σειρά άλλα θέματα, καθώς με πρόσχημα την παρακώλυση των ελεγχόμενων από την Τουρκία προσφυγικών ροών η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ, χωρίς την έγκριση της ελληνικής Βουλής, γίνεται τοποτηρητής των θαλάσσιων υδάτων του Αιγαίου καταργώντας την έννοια του Αρχιπελάγους, η διεθνής αστυνομική δύναμη της Frontex μετατρέπεται σε επίσημο συνοριοφύλακα των χερσαίων και υδάτινων συνόρων και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου εγκαθίστανται Τούρκοι στρατοχωροφύλακες με εποπτικό ρόλο και ασαφείς αρμοδιότητες. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες, που αποκτούν δικαίωμα παρέμβασης σε περιπτώσεις κοινωνικών αναταραχών, καταλύουν ουσιαστικά την έννοια της εθνικής κυριαρχίας ενσταλάζοντας την αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη να ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δικές της δυνάμεις.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η δράση των πολυάριθμων ΜΚΟ που παρουσιάζονται ως προασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων των μεταναστών-προσφύγων και ρυθμιστές των υγειονομικών και κοινωνικών ζητημάτων που η παρουσία τους στη χώρα μας δημιουργεί. Η δράση αυτών των οργανώσεων, που σύμφωνα με κανονισμό της ΕΕ (2016/369) αποτελούν τους μόνους φορείς στήριξης έκτακτης ανάγκης, δρουν ανεξέλεγκτα από κυβερνητικούς φορείς και χρηματοδοτούνται αδρά από την ΕΕ με 80,4 εκ. έναντι 4,9 εκ. που παρέχονται στους πληγέντες από τις προσφυγικές ροές ελληνικούς δήμους. Με το πενιχρό αυτό ποσό καλούνται οι δημοτικές αρχές να ανταπεξέλθουν στην κρισιμότητα της κατάστασης και να καλύψουν, εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια, την υδροδότηση, τον καθαρισμό και την αποκομιδή των σκουπιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων, ενώ οι ΜΚΟ αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό κι ανεξέλεγκτο ρόλο.

Παράλληλα, ειδικό νομοθετικό πλαίσιο (Νόμος 3907/2011 & 4052/1-3-2012) προετοιμάζει το έδαφος λειτουργίας ΕΟΖ, όπου οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα εργασίας σε απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης. Το κλείσιμο των συνόρων σε συνδυασμό με την προκλητική και αφερέγγυα στάση της Τουρκίας, η οποία εγείρει διεκδικήσεις σε χωρικά ύδατα και σε νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες και ελέγχοντας τις προσφυγικές ροές, καθώς και τις πρόσφατες αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων μας που προβλέπουν τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα και Ιταλία 6 εκ. μεταναστών –προσφύγων, υποδηλώνουν τη μονιμότητα του προβλήματος που ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει και δικαιολογημένα εγείρουν ανησυχίες.

Πολίτες της Σάμου έχουν από τον Μάρτιο εκφράσει ανησυχίες προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την κοινωνική μας και εθνικής μας ασφάλεια που τα παραπάνω θέματα εγκυμονούν. Οι πρόσφατες κινήσεις Πολιτών και φορέων επισημαίνουν επίσης ότι πλήττεται καίρια η τουριστική κίνηση και επιβαρύνεται η οικονομία του νησιού. Ωστόσο, η αναζήτηση αντισταθμιστικών οφελών ή η έκκληση για παροχή βοήθειας στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα από τους παράγοντες – εξωκρατικούς και κρατικούς- που έχουν συμβάλει στη δημιουργία του προβλήματος που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει μπορούν να παραλληλιστούν με την απέλπιδη παράκληση για έλεος ενός μελλοθάνατου από τον δήμιο του. Παρά τις εκθέσεις εμπειρογνώμων του ΟΗΕ ότι στην Ελλάδα καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. ότι στην Ελλάδα δεν ισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί βρίσκεται υπό το καθεστώς μνημονίων, αρκούν για να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ατελέσφορη η αναζήτηση βοήθειας από φορείς και θεσμούς που επιδιώκουν την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και την μετατροπή της χώρας σε χώρο αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών.

Η μόνη λύση είναι η οργάνωση και η αντίσταση του λαού ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της νέας Κατοχής πουν του έχει επιβληθεί.

Ένα κυρίαρχο κράτος θα κατήγγειλε τις    πρακτικές της Τουρκίας που ελέγχει τις προσφυγικές ροές καταπατώντας διεθνείς συμβάσεις. Θα κατήγγειλε τις χώρες που συμμετέχουν και προκαλούν τις πολεμικές συρράξεις. Θα προστάτευε τα σύνορά του με ίδιες δυνάμεις και μέσα. Θα είχε υπό τον πλήρη έλεγχό του οποιαδήποτε ΜΚΟ. Θα απαιτούσε η ταυτοποίηση και ο έλεγχος προώθησης μεταναστών – προσφύγων να γίνεται στις απέναντι μικρασιατικές ακτές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, όπου οι τούρκικες αρχές θα επιτηρούνται για τυχόν παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών. Θα μεριμνούσε ώστε να είναι υπό κράτηση και να επαναπροωθούνται άμεσα οι παράτυποι μετανάστες κι όσοι θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Θα φρόντιζε ώστε, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδίδονται σύντομα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους δικαιούνται άσυλο και να προωθούνται στις χώρες προτίμησής τους. Αυτό άλλωστε επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967. Το προσφυγικό είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Αυτή την εθνική κυριαρχία οφείλουμε ως λαός να την ανακτήσουμε συνεχίζοντας και δικαιώνοντας τους αγώνες των προγόνων μας

Είναι πατριωτικό μας καθήκον !

Να φέρουμε στην χώρα μας Ανεξαρτησία και Εθνική κυριαρχία, εθνικό κρατικό νόμισμα, μονομερή διαγραφή των χρεών, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, νέο σύνταγμα μέσα από συντακτική εθνοσυνέλευση που θα κατοχυρώνει ουσιαστικά τη Δημοκρατία
".