AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2016

Οι εργαζόμενοι στην Ε.Ο.Σ.Σ απαντούν στο Κ.Κ.Ε


Στις αιτιάσεις της Τομεακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε Σάμου, που μίλησε για "διάλυση της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου Ε.Ο.Σ.Σ και νέους ‘συνεταιρισμούς’" και δήλωσε ότι δεν συνυπογράφει "την εκμετάλλευση του μόχθου και το ξεκλήρισμα των αμπελουργών, ούτε την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές οργανώσεις", απάντησε την Παρασκευή το Δ.Σ του Συνδέσμου Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις Νομού Σάμου.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής:

"Ο νόμος 4384/2016, όπως και οι προηγούμενοι 2810/2000 & 4015/2011, δεν έγιναν για να στηρίξουν τους συνεταιρισμούς ούτε τους παραγωγούς, πόσο μάλλον τα συμφέροντα των εργαζομένων στους συνεταιρισμούς.

Η κατάργηση της αναγκαστικότητας έγινε με σκοπό να διαλύσει τους συνεταιρισμούς και, ιδιαίτερα, την Ε.Ο.Σ.Σ, για να παραδώσει τον κόπο των αμπελουργών και των εργαζόμενων σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως γινόταν πριν το 1934.

Οι εργαζόμενοι και οι αμπελουργοί, έχοντας μπροστά τους αυτή την τετελεσμένη πρόκληση, πρέπει να συσπειρωθούν και να στηρίξουν τον νέο συνεταιρισμό που, αναγκαστικά, θα δημιουργηθεί με βάση την Ε.Ο.Σ.Σ.

Το ΚΚΕ, για δεκαετίες, έχει στηρίξει τους αμπελουργούς, τους εργαζόμενους της Ε.Ο.Σ.Σ και την ίδια την Ε.Ο.Σ.Σ. Όμως την κρίσιμη αυτή στιγμή η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ εξισώνει τον νέο συνεταιρισμό που θα προκύψει με μια σκληρή επιχείρηση που θα εκμεταλλεύεται τους αγρότες και τους εργαζόμενους.

Ενισχύει με αυτόν τον τρόπο και κατευθύνει τις διασπαστικές δυνάμεις του συνεταιρισμού που προκύπτουν από τον νόμο και την κατάργηση της αναγκαστικότητας. Εν τέλει, υπομονεύει τα συμφέροντα των αμπελουργών και εργαζομένων, ενώ συγχρόνως προτείνει ‘ενότητα και αγώνα’ γύρω από τον αγροτικό σύλλογο και τις λαϊκές επιτροπές.

Όμως ποιός θα παραλάβει τα σταφύλια των αμπελουργών και ποιός θα πληρώσει για αυτά; Οι λαϊκές επιτροπές;

Οι εργαζόμενοι της Ε.Ο.Σ.Σ θα συμπορευτούν με τους αγρότες και τα μέλη του Δοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Σ.Σ στην αναγκαστική προσπάθεια σχηματισμού του νέου συνεταιρισμού με βάση την Ε.Ο.Σ.Σ που προκύπτει από τον νέο νόμο.  Ένας συνεταιρισμός δυνατός με μεγάλες προοπτικές που θα διασφαλίζει το εισόδημα των αμπελουργών, το μεροκάματο των εργαζομένων και θα προστατεύει την κληρονομιά της Ε.Ο.Σ.Σ, το καμάρι της Σάμου, το σαμιώτικο κρασί.

Καλούμε όλα τα κόμματα και τους φορείς του νησιού να στηρίξουν τον νέο συνεταιρισμό ως μοναδικό συνεχιστή της ένδοξης Ε.Ο.Σ.Σ για το καλό του νησιού μας.

Ιδιαίτερα καλούμε το Εργατικό Κέντρο Σάμου να πάρει θέση σχετικά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του Κ.Κ.Ε
".