AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιουλ 2016

Παγκόσμια διάκριση για δύο κρασιά της Σάμου

 

Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου "έκλεψε" την παράσταση στον φετινό διεθνή διαγωνισμό οίνου "Sélections Mondiales des vins" στον Καναδά καθώς τα κρασιά Samos Vin Doux 2015 και Samos Anthemis 2010 έλαβαν χρυσό βραβείο και διεθνή αναγνώριση.



Η Ε.Ο.Σ Σάμου που εξάγει γλυκά κρασιά στον Καναδά από το 1970, με σημαντική κατανάλωση και μεγάλη απήχηση, ιδιαίτερα στην γαλλόφωνη περιοχή Quebec, λαμβάνει ακόμα μια διάκριση για την ποιότητα και την μοναδικότητα των κρασιών της που προέρχονται από το μοναδικό Σαμιώτικο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την Ε.Ο.Σ "το Samos Vin Doux 2015, είναι το γλυκό κρασί που θεωρείται η επιτομή των γλυκών ενισχυμένων κρασιών. Το ιδιαίτερο του χρώμα είναι ανοιχτό μελί, με τάσεις προς το χρυσό, όπως είναι και τα πολλά χρυσά μετάλλια που έχει πάρει σε διεθνές επίπεδο. Η μυρωδιά του σε ταξιδεύει σε μία γλυκιά διαδρομή μεταξύ των αρωμάτων μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού, νύξεων καραμέλας βουτύρου αλλά και αρωματικών λουλουδιών. Το Samos Vin Doux πρέπει να υπάρχει πάντα σε ένα σπιτικό και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των οικογενειακών μας συναθροίσεων. 



Το Samos Anthemis 2010, ένα κρασί με μοναδικό χαρακτήρα κερδίζει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Το γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με το εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Το Samos Anthemis αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ως επιδόρπιος οίνος, χάρης στην έντονη γλυκύτητα του.


Η υψηλή ποιότητα των γλυκών κρασιών της Σάμου συνεχίζει το σερί της διεθνούς αναγνώρισής της.

Τα ποιοτικά κρασιά της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ βραβεύονται για ακόμη μια φορά και αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο σπάνιο χαρακτήρα τους
".