AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Ιουλ 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Θα κάνει τον περίπλου της Σάμου με κανό

O Νίκος Αθανασόπουλος με το κανό με το οποίο σκοπεύει να κάνει τον περίπλου της Σάμου

Το περίπλου της Λέσβου, της Χίου, των Οινουσσών και της Σάμου με κανό ξεκίνησε να κάνει ένας κωπηλάτης, παλιός Βαλκανιονίκης, υλοποιώντας το δικό του παιδικό όνειρο.

Να στηρίξει και να προσφέρει χαμόγελο στα παιδιά των προσφύγων, αλλά και τα παιδιά των νησιών που αντιμετωπίζουν τις δικές τους δυσκολίες.

Με οδηγό το όνειρο του μικρού Ανδρέα ιδρυτή του "Χαμόγελου του Παιδιού" ο Νίκος Αθανασόπουλος ξεκίνησε τη Δευτέρα την προσπάθειά του από τη Λέσβο.

"…Θα κάνω τον περίπλου των νησιών Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Σάμου, περιοχές που δέχθηκαν μεγάλο πλήθος προσφύγων και ανάμεσα τους και πολλά παιδιά που κάποια από αυτά έχασαν για πάντα την ελπίδα τους να χαμογελάσουν", λέει ο Νίκος Αθανασόπουλος.

Όπως τονίζει, η προσπάθειά του "αγκαλιάζει εκτός των προσφυγόπουλων, που προσπαθούν να αντικαταστήσουν την φοβισμένη ματιά τους με ένα χαμόγελο και κάθε ντόπιο παιδί των συγκεκριμένων νησιών που ίσως έχει και εκείνο την ανάγκη να χαμογελάσει βιώνοντας τις δικές του δυσκολίες. Για όλα αυτά τα παιδιά, για τα δικαιώματά τους, για την προσπάθεια τους, για τα όνειρα τους, για την προσπάθεια που κάνει το "Χαμόγελο του Παιδιού" θα κάνω τη δική μου προσπάθεια κωπηλατώντας την περίμετρο των συγκεκριμένων νησιών".

Τη Δευτέρα ξεκίνησε με το εξάμετρο κανό του και παρά τους ενισχυμένους ανέμους κινήθηκε από Μυτιλήνη για Πλωμάρι. Εκεί αναμενόταν να διανυκτερεύσει για να συνεχίσει πρωί - πρωί για τον επόμενο σταθμό του στο γύρο του νησιού.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο περίπλους της Λέσβου θα έχει διάρκεια πέντε ημέρες, των Χίου και Οινουσσών τέσσερις μέρες και της Σάμου τρεις μέρες. Πάντα με παράκτιους σταθμούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή: era-aegean.gr