AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουλ 2016

Με αυξητικές τάσεις η επιβατική κίνηση στη γραμμή Σάμος-Δωδεκάνησα


Αύξηση καταγράφει το τελευταίο τρίμηνο η επιβατική κίνηση στη γραμμή Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, όπως ανακοίνωσε η Dodekanisos Seaways, που την καλύπτει με το ταχύπλoο καταμαράν Dodekanisos Express.

Σύμφωνα με την εταιρεία, "η συγκεκριμένη γραμμή με τη δυναμική που παρουσιάζει δικαιώνει τις πρωτοβουλίες των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Σάμου και της Δωδεκανήσου για τη θαλάσσια σύνδεση των δύο νομών από το περασμένο έτος και για τη θερινή περίοδο.

Τα στοιχεία, με αφετήριο λιμάνι το Πυθαγόρειο Σάμου και για το ίδιο διάστημα (Μάιος-Ιούλιος), είναι ενδεικτικά και αποτυπώνουν το μέγεθος της ωφέλειας για τα ενδιάμεσα νησιά της Σάμου και Κω που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια.

Μεγάλη κερδισμένη αναδεικνύεται η Πάτμος, η οποία στο τρίμηνο αυτό δέχθηκε 2.411 επιβάτες από τη Σάμο, που αντιστοιχεί σε αύξηση 96% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, αλλά και το Αγαθονήσι που σχεδόν τετραπλασίασε τον αριθμό των επισκεπτών του από το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου (παρουσιάζει αύξηση 147% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους).

Αύξηση από 25%-60% παρουσιάζουν τα νησιά Λειψοί, Λέρος, Κάλυμνος και Κως στη γραμμή Σάμου.

Να σημειωθεί, ότι μέσω της συγκεκριμένης γραμμής οι τουρίστες της απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης άρχισαν να ανακαλύπτουν τους Αρκιούς, το μικρότερο νησάκι του δωδεκανησιακού συμπλέγματος με τους 37 μόνιμους κατοίκους. Στο τρίμηνο που πέρασε το επισκέφθηκαν 138 άτομα".

Υπενθυμίζεται ότι η Dodekanisos Seaways απορρόφησε στο σύνολό της την τελευταία αύξηση του Φ.Π.Α. στις μεταφορές (από 16% σε 24%) και δεν προχώρησε σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Αντιθέτως, προχώρησε σε ειδικές προσφορές και εκπτώσεις που φθάνουν έως και 50% σε αρκετές κοινωνικές ομάδες.