AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Αυγ 2016

Σάμος και Κουσάντασι συνδιοργανώνουν ευρωπαϊκό επιστημονικό συνέδριο

 

Ευρωπαϊκό επιστημονικό συνέδριο θα συνδιοργανωθεί στη Σάμο και στο Κουσάντασι της Τουρκίας στις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το συνέδριο και την τεχνική συνάντηση της ερευνητικής δράσης "Ipromedai - COST-TD1305" και έχει ως θέμα τη βελτίωση της προστασίας ιατρικών εμφυτευμάτων από λοιμώξεις.

Η τεχνική συνάντηση και οι δύο πρώτες μέρες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Κουσάντασι από 8 έως 10 Οκτωβρίου, ενώ οι δύο τελευταίες μέρες του θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Doryssa στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο Γιάννης Μισιρλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, και συνδιοργανωτής ο Levent Demirel, καθηγητής του Πανεπιστημίου Kots της Τουρκίας.

Ο κ. Μισιρλής αναφέρει σχετικά με τη διοργάνωση: "Μετά από αρκετές προσπάθειες για τη διεξαγωγή ερευνητικών συναντήσεων, συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων από κοινού με τούρκους συναδέλφους, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έγινε αποδεκτό το αίτημά μου, ώστε να διεξαχθεί το συνέδριο αυτό.

Η συνεργασία και από κοινού συμμετοχή σε πολιτιστικές, αθλητικές αλλά και εκπαιδευτικές-ερευνητικές δραστηριότητες Ελλήνων και Τούρκων ομολόγων είναι απαραίτητη για σχέσεις καλής γειτονίας, κατανόησης και προώθησης σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν περίπου 40 ερευνητές από χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Τουρκία, Ελβετία και Ισραήλ. Θα ξεκινήσει στο Κουσάντασι, για δύο μέρες, θα μεταφερθούμε με πλοίο στο Πυθαγόρειο, όπου θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας για άλλες δύο μέρες, και άλλοι θα επιστρέψουν στα μέρη τους από τη Σάμο, στις 12/10, ενώ άλλοι θα επιστρέψουν στο Κουσάντασι για αναχώρηση από τη Σμύρνη".