AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Αυγ 2016

Το πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης της ομάδας “σαμart” για την περίοδο 2016-17


Το πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού “σαμart” θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά την περίοδο 2016-2017.

Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσω της μουσικής, να μάθουν την τέχνη εκτέλεσης κάποιου μουσικού οργάνου, να συμμετάσχουν σε συναυλίες και μουσικά σύνολα και να επικυρώσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις σπουδές τους μέσα από τη διαδικασία εξετάσεων σε συνεργασία με το Ωδείο “Ορφείο” Αθηνών. Τα τμήματα που λειτουργούν είναι τρία:


Α. Τμήμα κλασικής μουσικής

Άμεσα προσφερόμενα μαθήματα:

- Βιολί – Τάξη Ελένης Περρή
- Βιόλα – Τάξη Ελένης Περρή
- Πιάνο – Τάξεις Νάντιας Μπαντούρα, Γεωργίας Σεργίου, Μαρίας Μπαρμπάκη
- Κιθάρα κλασική – Τάξη Κώστα Παπαγεωργίου
- Φλαμένκο κιθάρα – Τάξη Κώστα Παπαγεωργίου
- Μονωδία – Τάξη Δήμητρας Τσακανιά
- Μουσικοκινητική, Προθεωρία, Θεωρία Ι-ΙΙΙ, Αρμονία Ι-ΙΙΙ, Ιστορία Μουσικής Ι-ΙΙ, Μορφολογία Μουσικής.

Μαθήματα κατόπιν συμπληρώσεως τάξεως:

Τα παρακάτω μαθήματα απαιτούν ικανό αριθμό ατόμων προκειμένου να ανοίξει η Τάξη δεδομένου ότι οι καθηγητές έρχονται από Αθήνα:

- Βιολοντσέλο
- Κοντραμπάσο
- Φλάουτο
- Κλαρινέτο
- Σαξόφωνο

Για τα παραπάνω μουσικά όργανα γίνεται εγγραφή και οι υποψήφιοι μπαίνουν σε λίστα αναμονής. Μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 7 μαθητών ανά καθηγητή, ανοίγουν οι τάξεις. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν μαθήματα το ποσό της εγγραφής επιστρέφεται.

Β. Τμήμα σύγχρονης μουσικής

- Ηλεκτρική κιθάρα ­– Τάξη Χρήστου Φάκα
- Aκουστική κιθάρα – Τάξη Χρήστου Φάκα, Κώστα Παπαγεωργίου
- Ηλεκτρικό μπάσο – Τάξη Χρήστου Φάκα
- Ντραμς – Τάξη Τάσου Παλλουότολο

Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν χρήσης αίθουσας «προβάδικου» και του τεχνικού εξοπλισμού της για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών, καθώς και σύσταση ροκ σχημάτων για την πραγματοποίηση συναυλιών.
Γ. Τμήμα παραδοσιακής & λαϊκής μουσικής

- Λαούτο (στεριανό) – Τάξη Κώστα Παπαγεωργίου
- Ούτι – Τάξη Κώστα Παπαγεωργίου
- Σαντούρι – Τάξη Κυριάκου Μαυρίκη
- Κιθάρα λαϊκή – Τάξη Κώστα Παπαγεωργίου
- Μπουζούκι – Θα ανακοινωθεί
- Βιολί παραδοσιακό – Θα ανακοινωθεί

Αναλυτικές πληροφορίες:


Τα μαθήματα


Τα μαθήματα εκμάθησης οργάνου των αρχάριων και των τριών τμημάτων είναι διάρκειας 45 λεπτών μία φορά την εβδομάδα και ατομικά. Για τους πολύ μικρούς μαθητές είναι διάρκειας 25 λεπτών δύο φορές την εβδομάδα.

Τα μαθήματα Θεωρητικών είναι διάρκειας από μία ως μιάμιση ώρα (εξαρτάται το επίπεδο) μία φορά την εβδομάδα και ομαδικά. Θα πραγματοποιηθούν αν συμπληρωθεί τμήμα με τουλάχιστον 5 μαθητές. Μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι σπουδαστές όλων των μουσικών οργάνων αλλά και όσοι ενδιαφέρονται μόνο για αυτά.

Τα μαθήματα Θεωρητικών και η συμμετοχή στα σύνολα είναι δωρεάν για όλους τους σπουδαστές μουσικών οργάνων και των τριών τμημάτων.

Μουσικά σχήματα

Οι σπουδαστές του Προγράμματος μπορούν να συμμετέχουν στα παρακάτω μουσικά σχήματα του Προγράμματος χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση:

- Χορωδία Μουσικού Προγράμματος (Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα)
- Ροκ μπάντα
- Σύνολα μουσικής δωματίου
- Παραδοσιακό σχήμα

Το σχήματα είναι υπό διαμόρφωση με βάση τη ζήτηση και το επίπεδο των σπουδαστών. Εκτός από το Εφηβικό Τμήμα της Χορωδίας του Μουσικού Προγράμματος (Υπεύθυνος: Γιώργος Κουμαραδιός) το οποίο ήδη λειτουργεί, από φέτος θα λειτουργήσει και Παιδικό για ηλικίες Γ’ ως ΣΤ’ Δημοτικού. Περισσότερες πληροφορίες για τη χορωδία εδώ.

Εγγραφή στο πρόγραμμα – Πληροφορίες

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην πόλη της Σάμου.

Εγγραφές και μαθήματα από 1 Σεπτεμβρίου.

Μαθήματα Θεωρητικών και Μουσικοκινητικής από 1 Οκτωβρίου.

Η εγγραφή στο πρόγραμμα γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης και καταβολής ποσού εγγραφής και δίδακτρα πρώτου μήνα. Με την εγγραφή οι σπουδαστές παραλαμβάνουν ένα δελτίο με το οποίο έχουν έκπτωση ή δωρεάν συμμετοχή στις συναυλίες που οργανώνει η “σαμart”.

Εγγραφές νέων μαθητών μπορούν να γίνουν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι εγγραφές γίνονται στην αίθουσα Κινηματογραφικής Λέσχης απέναντι από την πρώην Μαυρογένειο Σχολή (πάνω από το χώρο του πάρκινγκ) στο Μαλαγάρι Σάμου. Για την πρώτη εβδομάδα: Πέμπτη 1/9 και Παρασκευή 2/9. Για τον υπόλοιπο Σεπτέμβρη: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Ώρες λειτουργίας Γραμματείας για εγγραφές: 18.00-20.00.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6945995976 ή από κοντά τις παραπάνω ώρες και ημέρες εγγραφών.