AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Αυγ 2016

Βροχή αστεριών στη Σάμο!

Φωτογραφία του Νίκου Χατζηιακώβου

Ένα μοναδικό φαινόμενο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι κάτοικοι της Σάμου, καθώς από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως τις 7 το πρωί της Παρασκευής κορυφώθηκε η πιο εντυπωσιακή βροχή από "πεφταστέρια", οι διάττοντες Περσείδες!

Ερασιτέχνες φωτογράφοι ξενύχτησαν σε εξοχικά σημεία του νησιού προκειμένου να αποτυπώσουν με τους φωτογραφικούς τους φακούς το μοναδικό αυτό υπερθέαμα!

Ο Νίκος Χατζηιακώβου τοποθέτησε την φωτογραφική του μηχανή έξω από το χωριό Πύργος, στην ορεινή Σάμο, και το αποτέλεσμα των προσπαθειών του ήταν η παρακάτω φωτογραφία, η οποία αποτελεί σύνθεση 7 λήψεων.


Όπως εξηγεί ο ίδιος πιο συγκεκριμένα, "η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα από συνολικά 32 καρέ, κρατήθηκαν 7 καρέ που είχαν πτώση αστεριού και ενώθηκαν σε μια φωτογραφία.

Βασικό στην τεχνική είναι να μην μετακινηθεί η μηχανή για να έχει πάντα το ίδιο πλάνο έτσι ώστε να γίνει σωστή συρραφή των καρέ, οι λήψεις όλες ήταν στα 20 δεύτερα που είναι όριο για να μην φαίνεται η κίνηση των σταθερών αστεριών".