AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Αυγ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η μεγάλη γιορτή στους Μυτιληνιούς Σάμου!

 Φωτογραφίες του Νίκου Φτηνογιάννη

Για άλλη μια χρονιά ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών διοργάνωσε το μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας στο χωριό των Μυτιληνιών Σάμου!

Από το πρωί της Κυριακής 14/8 στο Κέντρο Νεότητας και Φιλίας (ΚΕ.ΝΕ.Φ) ξεκίνησε το καθάρισμα των κρεμμυδιών και οι ετοιμασίες των καζανιών στα οποία έβρασε η "γιορτή", το πατροπαράδοτο έδεσμα που διανέμεται στα πανηγύρια της Σάμου.

Το βράδυ της Κυριακής η αυλή του ελαιοτριβείου Βακεντή - Καρβελά γέμισε με τραπέζια και καρέκλες για το γλέντι, στο οποίο συμμετείχαν χορευτικοί κύκλοι του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου με παραδοσιακούς χορούς.

Ανήμερα της Παναγίας, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, μετά την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους του χωριού έγινε διανομή της "γιορτής".

Δείτε τις φωτογραφίες που κοινοποίησε ο Νίκος Φτηνογιάννης στη σελίδα του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών Σάμου και δείχνουν καρέ καρέ όλες τις ετοιμασίες και το πανηγύρι, το οποίο ολοκληρώθηκε με ένα τρικούβερτο γλέντι το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών!


Παραμονή της Παναγίας, 14 Αυγούστου













 

Ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου
















Φωτογραφίες του Νίκου Φτηνογιάννη