AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Αυγ 2016

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η μεγάλη πομπή των Ηραίων στο Πυθαγόρειο!

Φωτογραφία του Μανώλη Ζάννη

Με την επιβλητική πομπή των Ηραίων έκλεισε το Σάββατο στο Πυθαγόρειο της Σάμου η αυλαία του φεστιβάλ "Ηραία - Πυθαγόρεια 2016", ενός θεσμού με κύριο θέμα την αναβίωση των εορτών των αρχαίων "Ηραίων"* στη Σάμο.

Η πομπή ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο του Πυθαγορείου και πέρασε από τον κεντρικό δρόμο του χωριού (οδός Λυκούργου Λογοθέτη) για να καταλήξει στο λιμάνι, όπου μπροστά στο άγαλμα του Πυθαγόρα στήθηκε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Δείτε το βίντεο του Πέτρου Γλεούδη από την λήξη της τελετής. Πλοιάρια με κοπέλες με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες και αναμμένες δάδες κάνουν τον γύρο του λιμανιού του Πυθαγορείου. 



Στη συνέχεια δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη μεγάλη γιορτή, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου στο Πυθαγόρειο! 

Φωτογραφίες του Μανώλη Ζάννη:


 




Φωτογραφίες του Πέτρου Γλεούδη:








Φωτογραφίες της Μακής Γιοκαρίνη:







* Λίγα λόγια για τις εορτές των αρχαίων Ηραίων

Τα αρχαία Ηραία ήταν λαμπρές εορτές που συγκέντρωναν πλήθος επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας με επίκεντρο του εορτασμού το ναό της Ήρας. Περιελάμβαναν νυκτερινούς αγώνες γυναικών με δάδες, μουσικούς και ποιητικούς αγώνες, και σειρά άλλων καλλιτεχνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων.