AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Σεπ 2016

Ανοίγει το Σάββατο 1/10 η αυλαία της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου εγκαινιάζει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου τη νέα κινηματογραφική περίοδο με την προβολή της βραβευμένης ταινίας "Το παιδί με το ποδήλατο".

Η προβολή αρχίζει στις 21:00 στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.

Η κάρτα μέλους για ολόκληρη την κινηματογραφική περίοδο 2016-2017 κοστίζει 50 ευρώ ενώ η κάρτα για τις προβολές που θα γίνουν μέχρι τις 31/12/2016, 25 ευρώ.

Η ταινία "Το παιδί με το ποδήλατο (Le Gamin au Velo) είναι μια κοινωνική ταινία συμπαραγωγής Βελγίου - Γαλλίας - Ιταλίας του 2011. 

Η υπόθεση της ταινίας:

Εγκαταλειμμένος από τον πατέρα του, ο 12χρονος Σιρίλ υιοθετείται προσωρινά από τη Σαμάνθα, μια νεαρή κομμώτρια, η οποία προσπαθεί να του συμπαρασταθεί και να κατευνάσει την ανεξέλεγκτη οργή του. 

Πάντα πιστοί στον κοινωνικό προβληματισμό και το απέριττο διηγηματικό στιλ τους, οι Βέλγοι σκηνοθέτες της «Ροζέτας», του «Γιου» και του «Παιδιού» αφηγούνται με διεισδυτική απλότητα την ιστορία μιας επώδυνης ενηλικίωσης. 

Ακριβής ψυχολογική ανάλυση, εξαιρετική σεναριακή ενορχήστρωση δραματουργίας και χαρακτήρων, πολύπλευρη πολιτική κριτική.


Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne. Πρωταγωνιστούν: Cécile De France, Jérémie Renier, Thomas Doret.

Διάρκεια: 87 '.

Διακρίσεις που έλαβε η ταινία: Χρυσές σφαίρες 2012: Υποψήφια για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία. Μεγάλο Bραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών. Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα. Υποψήφια Καλύτερη Ξένη ταινία στα γαλλικά βραβεία César.

Δείτε το trailer της ταινίας: