AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ&ΒΙΝΤΕΟ: Ο 2ος Κολυμβητικός Διάπλους "Θυμάμαι το Σάμινα"

Πηγή φωτογραφιών: Cyclades24.gr

Οι κάτοικοι της Πάρου δεν ξεχνούν την μεγάλη τραγωδία του Εξπρές Σαμίνα κοντά στο νησί τους, στην οποία μεταξύ άλλων χάθηκαν και πολλοί Σαμιώτες, και εδώ και δύο χρόνια δημιούργησαν έναν νέο θεσμό για να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων, αλλά και όλους όσους βοήθησαν προκειμένου αυτή η τραγωδία να μην πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο 2ος Κολυμβητικός Διάπλους με τίτλο "Θυμάμαι το Σάμινα" πραγματοποιήθηκε αυτή την Κυριακή από την Ευζωία Wellness Activities, τον Κάρολο Μονόρι, την Umbrella Branding και την Hibou Alliance, με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου και πολλών τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής, εκτός από το να τιμήσει τις μνήμες όσων χάθηκαν καθώς και τους ανθρώπους που συμμετείχαν και βοήθησαν στη διάσωση των ναυαγών, είναι να ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους της θάλασσας, τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στην ανοιχτή θάλασσα, το σεβασμό στη φύση και τελικά τον σεβασμό στη ζωή πάνω απ’ όλα.

Περίπου 50 κολυμβητές, από 9 μέχρι και 66 ετών, έδωσαν το παρών σε αυτόν τον μη αγωνιστική χαρακτήρα κολυμβητικό διάπλου, ο οποίος φέτος λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί στο σημείο του ναυαγίου και έγινε σε άλλο σημείο του κόλπου της Παροικιάς.

Παρόντες στην διοργάνωση ήταν εξέχουσες προσωπικότητες της μαραθώνιας κολύμβησης, με πρώτο και καλύτερο τον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη και τον προπονητή του Νίκο Γέμελο. Επίσης συμμετείχαν στον αγώνα προπονητές και αθλητές μαραθώνιας κολύμβησης όπως ο Γιώργος Μαθάς, ο Άρης Πολύζος, ο Τάσος Αγαθαγγέλου, ο Ζαχαρίας Αλεξανδράκης, αλλά και ο Γιάννης Χατζήμπεης, ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε τον κορυφαίο αγώνα τριάθλου (Iron Man) το 2014.

Τέλος, ξεχωριστή παρουσία ήταν αυτή του Σταμάτη Δελαβίνια, ο οποίος ήταν ένας από τους επιζώντες του ναυαγίου και παίρνει μέρος στον αγώνα προκειμένου να τιμήσει τους αδικοχαμένους συνταξιδιώτες του και τους ηρωικούς διασώστες.

Μετά την ολοκλήρωσή του, σκάφος μετέβη στο σημείο του ναυαγίου όπου έγινε κατάθεση στεφάνου και τιμητικής πλακέτας. Ακολούθησε, στον προαύλιο χώρο του Αρχίλοχου, εκδήλωση για την απονομή των αναμνηστικών στους αθλητές. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία αυτής της διοργάνωσης και τόνισε πως ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες από τους κολυμβητικούς αγώνες με τίτλο "Θυμάμαι το Σαμίνα"!

























Πηγή κειμένου, βίντεο και φωτογραφιών: Cyclades24.gr