AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2016

Ο δήμαρχος του γειτονικού Σεφεριχισάρ στη Σάμο

 
Τον δήμαρχο της πόλης Σεφεριχισάρ, τον αντιδήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και τους κύριους συντελεστές της ακτοπλοϊκής γραμμής Καρλόβασι - Sigacik υποδέχτηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Καρλόβασι ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

 
Ο δήμαρχος της γειτονικής τουρκικής πόλης στην αντιφώνησή του εξέφρασε την χαρά του για την υπερπήδηση των εμποδίων που υπήρχαν για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής που ενώνει και δεν χωρίζει, ενισχύει τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών και συνεισφέρει στο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Ο δήμαρχος Σάμου αφού ευχαρίστησε τον συνάδελφό του, Τουνς Σόγιερ, που είναι επίσης νομικός τόνισε: "Οι κοινωνίες που προσδιορίζονται από την εγγύτητα μπορούν να δημιουργούν γέφυρες που φέρνουν ανάπτυξη και προοπτική.

Οι 8.000 Τούρκοι τουρίστες που έχουν έρθει μέχρι στιγμής την φετινή περίοδο συνεισέφεραν σημαντικά στην ενίσχυση του τουριστικού  ρεύματος στο νησί μας που τόσο πολύ δοκιμάστηκε από την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση. Οι επιχειρηματίες του Καρλοβάσου, οι tour operators και οι αιρετοί του Δήμου συμπράττουν σε μια κοινή προσπάθεια που μόνο θετικούς καρπούς φέρνει.

Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι προφανώς προϋπόθεση της εμβάθυνσης  της συνεργασίας αυτής. Οι άνθρωποι και οι τόποι, αποθετήρια ιστορίας και φυσικού περιβάλλοντος, μπορεί να είναι καταλυτικοί παράγοντες στην κατεύθυνση αυτή".