AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2016

Δωρεάν ποδήλατα από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για παιδιά στη Σάμο

 
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) συμμετείχε στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη Σάμο, προσφέροντας τρεις δωροεπιταγές για παιδικά ποδήλατα, μαζί με όλο τον εξοπλισμό τους (κράνος, επιγονατίδες, προστατευτικά αγκώνα).

Τα ποδήλατα δόθηκαν ως βραβείο σε παιδιά στο τέλος της εκδήλωσης "Ποδηλατώ με γονική συναίνεση".

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, κατά τον τερματισμό της Ποδηλατοβόλτας, υπο την αιγίδα του Δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Στόχος αυτής της συμβολικής προσφοράς είναι η προώθηση βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους στην πόλη.

Η Rose de Jong, επικεφαλής του Γραφείου της Υ.Α. στη Σάμο δήλωσε τα εξής:

"Περάσαμε ένα πολύ όμορφο απόγευμα παρέα με τα παιδιά. Η ευαισθητοποίηση στον τομέα της έξυπνης μετακίνησης είναι το κλειδί για ένα καλύτερο περιβάλλον και υγιείς ανθρώπους.

Η έξυπνη μετακίνηση όχι μόνο προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας αλλά παράλληλα βοηθάει στη μείωση ρύπων που με τη σειρά τους βοηθούν στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών.

Είναι ενδεικτικό ότι από το 2009, ένας άνθρωπος εκτοπίζεται κάθε δευτερόλεπτο εξαιτίας κάποιας καταστροφής. Η έξυπνη μετακίνηση είναι σίγουρα επένδυση για ένα καθαρότερο περιβάλλον και ένα καλύτερο κόσμο.

Ευχαριστούμε το Δήμο Σάμου για την ευκαιρία συμμετοχής στις δραστηριότητές του στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας και συγχαίρουμε την ομάδα υλοποίησης της όλης δράσης.

Η Υ.Α. επιθυμεί να είναι αρωγός στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας μέσω περαιτέρω δράσεων στο μέλλον. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της άριστης συνεργασίας μας με το Δήμο
".

Φωτογραφία από την σελίδα Samos - European Mobility Week στο Facebook