AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2016

Γενική συνέλευση των συνταξιούχων της Σάμου


Για την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 5.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, ορίστηκε η γενική συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων Σάμου. Καλούν σε μαζική παρουσία "για να οργανώσουμε την πάλη μας μπροστά στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την πολύ πιθανή στάση πληρωμών των συντάξεων".

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι, "τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό. Με τον καινούργιο νόμο λαιμητόμο 4387/2016 για το ασφαλιστικό-φορολογικό έρχονται οι πολιτικοί απατεώνες να κόψουν και άλλο από την πετσοκομμένη σύνταξή μας μετατρέποντάς την σε φιλοδώρημα.

Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων βρισκόμαστε ξανά στο δρόμο για να πούμε το δικό μας βροντερό ΟΧΙ. Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε. Δεν θα αφήσουμε να διαφεντεύουν την ζωή μας οι πολιτικοί προστάτες των αφεντικών μας.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ως στόχο ο λαός να συμβιβαστεί και να συμφιλιωθεί με την μίζερη και θλιβερή ζωή, να συμβιβαστεί με τη φτώχεια. Θέλουν να μας πείσουν ότι όσοι από μας παίρνουμε ακόμα μια κάπως υποφερτή σύνταξη, θα πρέπει να αισθανόμαστε ενοχές απέναντι σε αυτούς που διαβιούν στην εξαθλίωση.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή τη πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών και των εγγονιών μας.

Δεν παραιτούμαστε από την διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δεν περιμένουμε και δεν πιστεύουμε σε ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις…"

"Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση, η ανυπακοή και η ταξική συσπείρωση γίνεται καθήκον" καταλήγει το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου.