AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Οκτ 2016

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Σάμο


Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Σάμο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

Σύμφωνα με αυτό, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου θα γίνουν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα Ν.Π.Δ.Δ.

Στις 11:30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Λύκειο Ελληνίδων και οδηγούς και προσκόπους, στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία εκπροσώπων των αρχών της περιφερειακής ενότητας.

Ανήμερα της επετείου, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, θούρια και εμβατήρια θα ακούγονται από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, ενώ θα χτυπούν χαρμόσυνα και οι καμπάνες των ιερών ναών της πόλης.

Στις 09:00 θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα, με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 Α.Δ.Τ.Ε.

Στις 10:30  θα ψαλεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό.

Στις 11:15 θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους (εκπρόσωπο της κυβέρνησης, βουλευτή, αντιπεριφερειάρχη, διοικητή 79 ΑΔΤΕ, δήμαρχο, αστυνομικό διευθυντή, λιμενάρχη, διοικητή πυροσβεστικής, πρόεδρο συνδέσμου αναπήρων και θυμάτων πολέμου, πρόεδρο εφέδρων αξιωματικών και ανθυπασπιστών, πρόεδρο τραυματιών πολεμιστών οπλιτών.

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (1. Π.Ε.Α.Ε.Α, 2. Π.Ο.Α.Ε.Α, 3. Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α).

Θα ακολουθήσει η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 11:30 θα λάβει χώρα η παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου, από μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσκόπους, οδηγούς, Λύκειο Ελληνίδων, εθελόντριες αδελφές του Ε.Ε.Σ. και τμήματα του Στρατού Ξηράς.

Στις 17:30, τέλος, θα γίνει η υποστολή της Σημαίας, με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 Α.Δ.Τ.Ε.

Φωτογραφία: Μανώλης Marg