AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Οκτ 2016

Ημερίδα για τα μοναστήρια της Σάμου το Σάββατο 5/11

 

Το Κέντρο Εκκλησιαστικών Μελετών της Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών διοργανώνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα "Οι μονές της Σάμου στο πέρασμα του χρόνου: Ιστορικές επέτειοι- Ιστορία και παράδοση του σαμιακού μοναχισμού".

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Σάμου.


Λίγα λόγια για την ημερίδα:

Το 2016 είναι επετειακό έτος για τον σαμιακό μοναχισμό και τα μοναστήρια μας, δεδομένου ότι φέτος συμπίπτουν οι επέτειοι των 450 χρόνων από την ίδρυση της Ι. Μ. Παναγίας Βροντιανής, 430 χρόνων από την ίδρυση της Ι. Μ. Μεγάλης Παναγίας, 310 χρόνων από την ίδρυση της Ι. Μ. Αγίας Ζώνης, 260 χρόνων από την ίδρυση της Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής, 190 χρόνων από την ίδρυση της Ι. Μ. Αγίας Τριάδος και 280 χρόνων από την ίδρυση του μετοχίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Κότσικα.

Τις επετείους αυτές, που αποτελούν ορόσημα για την ανάπτυξη του σαμιακού μοναχισμού, τιμά το Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών με την διοργάνωση της παρούσας επιστημονικής ημερίδας, στην οποία θα παρουσιαστούν τα πορίσματα της έρευνας για την ιστορία, την παράδοση και την προσφορά των μοναστηριών αυτών της Σάμου.

Φωτογραφία της Ι.Μ. Μεγάλης Παναγίας: Νίκος Χατζηιακώβου