AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Οκτ 2016

Λ. Ε. Μαραθοκάμπου: "Να μη μετακινούνται οι γιατροί μας για εφημερίες"


Την "απαράδεκτη και επικίνδυνη" κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας στη Σάμο και ειδικότερα στον Μαραθόκαμπο τα τελευταία χρόνια καταγγέλλει η τοπική Λαϊκή Επιτροπή, που απέστειλε σχετικό κείμενο στον υπουργό Υγείας, τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), τις διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, "η κατάσταση που επικρατεί γενικά στα περιφερειακά-αγροτικά ιατρεία είναι εγκληματική. Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν γιατρούς, αλλά και εκείνα που έχουν μόνιμο ή υπόχρεο αγροτικό γιατρό αρκετές ημέρες της εβδομάδας παραμένουν κλειστά για όλο το εικοσιτετράωρο, όπως αυτό του Μαραθοκάμπου.

Ο  Μαραθόκαμπος, που είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό από το Νοσοκομείο, και ενώ στα χαρτιά τουλάχιστον έχει δύο γιατρούς, στην πραγματικότητα δεν έχει κανέναν. Αυτό γιατί η Διοίκηση στης  2ης Υ.Π.Ε , το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση, με αποφάσεις τους έχουν συναινέσει στη μετακίνηση των λιγοστών αυτών γιατρών για κάλυψη αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Ανάγκες που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει με την ασκούμενη πολιτική τους. Την πολιτική των περικοπών, που στον τομέα της υγείας  δεν  χρηματοδοτεί επαρκώς τα Νοσοκομεία και δεν προσλαμβάνει μονίμους γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό…"
.

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου υποστηρίζει ότι "παρά τις κινητοποιήσεις μας το προηγούμενο διάστημα και το μάζεμα 700 υπογραφών μόνο από το χωριό μας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πήρε κανένα μέτρο για την επίλυση του καυτού προβλήματος της μόνιμης παρουσίας γιατρού στο χωριό μας.

Σε μας μένει να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε:

* Να μην μετακινούνται οι γιατροί από τον Μαραθόκαμπο για εφημερίες στο Νοσοκομείο της Σάμου και να εφημερεύουν στο χωριό μας, οπού είναι η οργανική τους θέση.

* Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου και του κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με μόνιμους  γιατρούς και το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, για την ασφαλή λειτουργία τους και εφημέρευσή τους"
.